BLIP me!

BlipTheDigitalGame-02-vgo

Du husker kanskje det fasinerende, bråkete og vanskelige spillet BLIP – The Digital Game? Det sto høyt på ønskelista til mange i jula 1977, fasinert av at de kunne få et videospill i et så lite format. Leketøysprodusenten Tomy solgte også flere millioner utgaver av dette spillet og det prydet Sears Christmas Wishbook det året.

BLIP ble markedsført som World Tennis i Japan, men det var Pong som var inspirasjonen til maskinen. Det fungerer slik at en “ball” flyr tilfeldig fra side til side og spilleren må sende ballen tilbake ved å trykke på riktig knapp. Høres enkelt ut? Det er det ikke!

Spillet er faktisk hverken digitalt eller et videospill, men i -77 var det fasinerende nok allikevel.

Dessverre ble populariteten kort, da utviklingen på denne tiden var veldig rask og andre “kulere” håndholdte maskiner kom.

Under kan du se hva BLIP er og hvordan det fungerer.

 

 

 


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

One response to “BLIP me!”

  1. Magnus E.S. Avatar
    Magnus E.S.

    Helt sjef maskin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *