Det feteste retrorommet vi har sett!

Denne uken snakker vi med Hallgeir Holst, en kar som har skapt sitt eget retromekka i kjellerstua. Tro oss, dette er inget vanlig gamerrom, men heller et fullstendig tidsriktig møbelert retrorom med tidsriktig sofa, plakater, tepper, leker og ikke minst datamaskiner!

Navn:  Hallgeir Holst

Alder:  Level 38

Sted:  Karmøy, Rogaland

Først og fremst; hva samler du på?

Hovedsakelig Commodore ting. Det som er greia mi er at jeg er en nostalgisamler d.v.s. at jeg samler på ting jeg hadde som liten/ungdom. Noe av det hadde jeg tatt vare på, men mesteparten har jeg gått til innkjøp av i ettertid. Jeg samler vel egentlig på den atmosfæren fra den tiden jeg/vi satt å spilte som liten, som dere kanskje ser på innredningen av rommet/hjørnet mitt, ting og tang fra 80 og 90 tallet som jeg har “redda” fra dynga. Syns at det var mere kos og sjel i både dekor og maskiner før :)

Hvor lenge har du samlet?

Tja har jo hatt en del som jeg selv har kjøpt når det var “inn” som jeg ikke har kasta eller solgt. Men det var vel når jeg “møtte” Ebay(gulp!) jeg fant ut att jeg vill ha ting jeg hadde som liten igjen. Så dette er ikke så lenge siden kanskje hmm ca 2010/11.

Hva er din favorittkonsoll / maskin?

Commodore CDTV! P.g.a. den er som fin, sexy, unik og rar hehe!

Har du et spill å anbefale som har fått for lite oppmerksomhet?

Nei vet du hva, jeg kommer ikke på noe spill som jeg har spillt som ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener hmm! Men nå vet jeg ikke hvordan det var med gamle spill siden jeg bare spillte dem og sjekka aldri opp hvor populære de var utforbi nabolaget. Skal kommentere viss jeg kommer på et.


Hvor er samlingen din om 5 år?

Da har jeg kanskje endelig fått tak i en (eller 2) Commodore skjermer og en brødboks c64(med diskett stasjon) + en fungerende Vic20(den jeg har nå trenger å fikses…) + flere favoritt spill. Kanskje en N64 hmm ja masse greier i grunn hehe. Så samlemanien stopper ikke i nærmeste framtid nei, men jeg har sagt til meg selv at når jeg har fått tak i alt jeg hadde/lånte eller hadde et forhold til  som liten så stopper jeg, så det er mitt mål. Men dukker det opp noe gratis eller veldig billig f.eks. en NES, så sier jeg ikke nei takk!

Hvilke leker, spill, filmer og tv-serier var viktig for deg i oppveksten?

He-Man og Star Wars! Husker jeg ønsket meg bare Star Wars ting en del juleaftener som liten, og jeg har mesteparten ennå. Så ja jeg samler på Star Wars 70/80s ting også, men tråler ikke ebay eller no, bare ting jeg enten hadde som liten eller kommer over. Før SW var det He-Man som gjaldt og såg alt jeg kunne av det, har ennå en god samling av figurer fra oppveksten, men jeg kommer aldri til og tilgi eksdama som stjal Battle Cat!..snufse. Huska jeg blei så glad når jeg fikk låne en film til en bursdag på 80tallet(husker koveret ennå; He-Man flyver på en sånn ting, oh må få tak i hehe!). Sukk ja den følelsen. Det første Transformers var jeg også glad i, men vi hadde ikke Sky, så måtte til venner for å se det. Når det gjelder spill så ligger The Secret of Monkey Island(Amiga 500) mitt hjerte nærmest. Andre spill; The Last Ninja(c64), International Karate(c64), Bruce Lee(c64) hmm jeg var vist glad i kampsport spill hehe. Ellers var/er Another World(Amiga 500) fantastiskt! Leker var det Playmobil og Lego, huska jeg likte å lage store roboter av lego O_o. Kan også nevne at jeg var stor tillhenger av WWF! Altså World Wrestling Federation. Tok opp på VHS var helt gal etter dette hehehe. Var den eneste gangen jeg var ‘into’ sport, vel sport og sport fru blom, men ja haha!

Hva står på toppen av ønskelista?

Egentlig er jeg ganske fornøyd, tar det litt som det dukker opp. Men en ting som jeg gjerne skulle hatt var en N64 og ‘Zelda Ocarina of Time’ med boks. Dette spillet gjorde kraftig inntyrkk på meg; huska jeg ble på litt gråten når jeg runda det etter masse slit hehe.

Er det noe du vil reklamere for?

Meg selv! Hehe eller geekpersonaen min ‘Lash Zhe Giik’, søk opp på Youtube, Facebook og Twitch. Ellers kan jeg jo nevne Facebook gruppa ‘Commodore/Amiga Norge (Norway)’ som jeg grunnla og “styrer”. Og viss det er noen Monkey Island fans der ute så kan dere jo bli med i Facebook gruppa ‘Fans of The Monkey Island Series’ som jeg også har.

Hallgeir anbefaler oss disse facebook-gruppene
https://www.facebook.com/groups/CommodoreNorge/
https://www.facebook.com/groups/fansofmonkeyisland/

 

 

 


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

7 responses to “Det feteste retrorommet vi har sett!”

 1. Trond Sinfour Borgersen Avatar
  Trond Sinfour Borgersen

  Dette rommet oser av barndomsminner! Fantastisk utført! Dette er jo slikt kjellerstuene eller hobbyrommene så ut før i tiden.
  Takk for at du ville vise oss :)
  Commodore CDTV er en morsom maskin! Betalte kun 100kr for en slik i fjor, og den funket som bare det.. værre med kontrollen :/

  1. Hallgeir Holst [Lash Zhe Giik] Avatar
   Hallgeir Holst [Lash Zhe Giik]

   :D hehe ja CDTV kontrolleren er noe herk! jeg kjøpte 2 nye, men samme dritten det og, tror signal greia er litt mongo ;D

 2. Jan Olav Hegvik Avatar

  Utrolig flott samling og ikke minst så er man-caven din bare fabelaktig! :D

  1. Hallgeir Holst [Lash Zhe Giik] Avatar
   Hallgeir Holst [Lash Zhe Giik]

   thankie! :D

 3. Hallgeir Holst [Lash Zhe Giik] Avatar
  Hallgeir Holst [Lash Zhe Giik]

  https://www.facebook.com/pages/Lash-Zhe-Giik/834807366540333?sk=timeline gå her viss dere vill være oppdatert på galskapen min :D

 4. Jørgen Knutsen Avatar

  Så gjennomført det rommet er :D

 5. Zanreo Avatar
  Zanreo

  Flott samling og flott rom :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *