Farvel gamle venn

Maxis var barnet til Will Wright, en av de mest innflytelsesrike spilldesignerne i moderne historie, og har stått bak noen av de absolutt største spillsuksessene med Sims og Sim City serien. 

Wright sier selv at han lager digitale dukkehus, og man kan på en måte forstå hva han mener.

Historien bak Maxis

Maxis ble grunnlagt i 1987 for å ha et publiseringshus for Sim City på PC. Før det var spillet kun tilgjengelig på Commodore 64, og de fleste publiseringshus viste lite eller ingen interesse for det.

Fra PC-platformen gikk Sim City videre til å bli en av de mest suksessfulle spillseriene i historien med utallige oppfølgere og spin-off-serier. Sim City 2000 var for mange det absolutte høydepunktet i serien.

Etter noen tunge år med store økonomiske tap valgte ledelsen i Maxis å selge til EA i 1997, og det var her deres aller største suksess Sims ble en realitet. Men etter utilfredstillende suksess med Spore og et enormt fokus på Sims-utvidelser valgte skaperen Will Wright å forlate Maxis i 2009.

I Mars 2015 ble det annonsert at Maxis skulle legges ned.

Guillame Pierre, en av utviklerne som har vært lengst i Maxis la ut denne tweeten ikke lenge etter.

Maxis og meg

Personlig husker jeg Sim City 2000 som det finest spillet i serien. Jeg fikk det det på 2 disketter i 1995, og glemmer aldri det fantastiske coveret med den flygende ufoen.

Hver dag etter skolen over en periode på flere måneder bygde jeg byer til den store gullmedaljen. Mitt mål var å gjenskape Porsgrunn by i Sim City, muligens hårete mål, men jeg trodde det gikk an å gjennomføres.

Senere falt jeg litt av Sims-lasset. De nyere Sim City-spillene syntes jeg ble for kompliserte og jeg kom aldri helt inn i Sims-spillene. Likevel har det vært så og si umulig å ikke få med seg hvor populært og betydelig Sims-serien har vært for unge mannlige og kvinnelige gamere. Maxis har virkelig klart å skape sin egen sjanger, og derfor hyller vi dem i dag.

Kilde: Polygon

Lyst til å lese mer om Maxis? Ta en titt her: 25 år med Maxis


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 responses to “Farvel gamle venn”

 1. Trond Sinfour Borgersen Avatar
  Trond Sinfour Borgersen

  Jeg spilte Sim City 2000 på en Macintosh via cd :O Jeg likte spillet svært godt, og synes det var moro å få byen til å gå rundt. Litt knot ble det alltid i starten, men når der først gikk rundt så gikk det bra. Men var også morro med juksekoder slik at man bare bygde de store svære bygningene og ikke noe annet :)

 2. Bård Lilleøien Avatar
  Bård Lilleøien

  Jeg spilte først Sim City på SNES og ble helt forelsket. Deretter ble vel Sim City 2000 det mest spilte spillet på min første PC, en 486 33mhz fra Olivetti.
  Husker også Sims, ikke min type spill, men det var gøy å jukse seg til noen millioner, bygge “Big Brother” der alle karakterene var skins av diverse kjente figurer fra spill og film, for å så plage livet av dem, en etter en. En helt legitt måte å spille på, mener jeg fortsatt.

  Maxis var en av mine favorittutviklere fra 90-tallet, uten tvil.

  “… then Electronic Arts happened!”

  :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *