Episode 29 – Vi kårer topp 5 konsoller

Dette får du høre om i dagens episode

Jan, Lars, Trond og Jørgen prøver å bestemme seg for hvilke 5 spillmaskiner som er de desidert beste!

Listen har blitt laget på en slik måte at vi har laget hver vår topp 5 liste over spillmaskiner og disse har blitt slått sammen for å lage listen vi nå presenterer.

Her i første delen snakker vi rundt alle maskinene som ikke kom blant topp fem og våre minner knyttet til de. Klarer du å gjette hvilke maskiner som har tatt topp plasseringene? Det vanker premie på den som kommer nærmest!

Sjekk ut episoden på youtube over og soundcloud under!

Følg oss på:
facebook ikonyoutube ikonrss ikonsoundcloud-png

PS: Gi oss gjerne feedback i kommentarfeltet, vi tar også i mot forslag til fremtidige tema.

FORRIGE EPISODE (Waynes World spesial)

Comments

3 responses to “Episode 29 – Vi kårer topp 5 konsoller”

 1. PerUlv Avatar
  PerUlv

  Skal jeg tippe topp 5 ?

  1 Snes
  2 PS 3
  3 Nes
  4 Amiga 500
  5 Sega Megadrive

  Min topp 5 ?

  1 Playstation 1
  2 PC Engine Super CD Rom
  3 Snes
  4 PS 3
  5 Neo Geo AES

 2. Bård Lilleøien Avatar
  Bård Lilleøien

  Tipper før jeg starter å se:
  1. SNES
  2. NES
  3. øh… Megadrive
  4….. Atari av noe slag?
  5…. en eller annen sånn derre moderne dings, Playbox eller Xstation eller hva det nå heter igjen?

  Personlig topp 5 der alle systemene deler førsteplassen fordi det er for vanskelig å rangere:
  1. NES
  1. SNES
  1. Gamecube
  1. Wii
  1. WiiU

  1. Bård Lilleøien Avatar
   Bård Lilleøien

   -Xbox… hmm, aldri fattet og begrepet den maskinen. Den svære kontrollen var grusom. Null gode eksklusive spill, og online-systemet… om det er tilsvarende det systemet som er på 360, skjønner jeg ikke hvordan det kan ha slått an. Aldri fått det til å virke, og så skal man i tillegg betale for det. Nei fy. Men jo, det var en konsoll folk skaffet fordi man fikk den moddet med 20 gratis spill. Alle spillene dere ramser opp er jo også på andre systemer (også Halo, som jeg vil beskrive som alt annet enn “bra”)

   360 var fin da.

   -PS4… er ikke det sånt nymotens ræl da? Vurderte å kjøpe den, men så skulle jeg samtidig ha ny PC og oppdaget PS4 ikke hadde noen eksklusive titler. Men jo, kommer vel kanskje noe… som… hmm… Final Fantasy 15 kanskje?… nei vent, det kommer på Xbone også.
   Streaming kommer neppe på en del år, iallefall ikke før bredbånd blir like stabilt som strømnettet… og det skal jeg hilse og si det ikke er.
   FIFA? Hva skal man med det når vi har Nintendo World Cup? Fotball er fotball, men NWC gjør selv det moro å spille :)

   -WiiU ja, her snakker vi endelig. Undervurdert så det synger. Dessverre også av tredjepartsutviklere, men Nintendo selv lager utvilsomt de kuleste spillene, så denne generasjonen overlever jeg glatt med WiiU+PC.
   Som dere sier, ekstremt unik.
   Battlefield-grafikkmotoren kjører på WiiU den, bare spill Sonic B…. nei, ikke spill det. Er mer at EA brøt alt samarbeid med Nintendo da EA ikke fikk lov til å kjøre malwaren sin, Origin på systemet.

   -Her ja, endelig noe godt og gammelt noe. Og så kjenner jeg den ikke. Føler meg som en liten drittunge nå.

   Må testes.

   -Gamecube, fantastisk maskin, den som fikk meg tilbake til konsollgaming etter å ha holdt meg på PC siden SNESens siste dager.
   Gamecube var faktisk tilsvarende kraftig som Xbox. Grafikkort og CPU tangerer hverandre omtrentlig. DVD på spillkonsollen fattet jeg ikke. Prøvde det på PS2, så i 5 minutter, og filmen var allerede utrolig usynkronisert. DVD så jeg heller på PCen.
   Men begynte ikke tredjeparts å svikte alt på N64? Nintendo hadde jo naziregler for at folk skulle kunne slippe spill på deres konsoller, og da begynte utviklerne å renne over på Sonys lille grå boks isteden.

   -En konsoll som absolutt hører hjemme her. Spilt veldig lite av den selv, men det er jo gøy.

   -C64, enda en maskin jeg kjenner til altfor lite selv, men den virker veldig gøyal. Testet Jumpman, og det var overaskende avhengighetsskapende. Og hva heter det derre ninjaspillet igjen? Men som dere sier er det vel teknisk sett mer en slags PC enn spillkonsoll…? Men vi lar den går.

   -Ah, den gode gamle mursteinen. Hadde jeg tenkt på håndholdte som konsoller, ville jeg selvsagt inkludert GBA, DS og 3DS selv og bare lagt til tre førsteplasser på min egen toppliste, for dem.

   -Topp 5 blir vel… hmm, NES, SNES, PS2, DS og 3DS, tenker jeg. Nei, jeg har ikke kikket, jeg er bare klarsynt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *