Vi intervjuer en retrofan fra den yngre garde

Navn: Petter Bomban

Alder: 18 (13. Mai 1996)

Bosted: Sætre

Kallenavn på nettet (hvis aktuelt): onClipEvent / oneMinionLeft

 

Først og fremst; hva spiller du nå?

For øyeblikket spiller jeg The Legend of Zelda: The Wind Waker. Når jeg var liten hadde jeg aldri en GameCube, så jeg fikk aldri sjansen til å spille det. Med moderne teknologi kan jeg spille Wind Waker på PC’en min, med mange forbedringer som widescreen! Hittil digger jeg spillet. Ellers så spiller jeg League of Legends når jeg har en time til overs. League har jeg spilt av og på i nesten tre år.

Hva slags utstyr bruker du når du gamer?

Tastatur, mus og PC! I tillegg bruker jeg en Xbox 360-pad til f.eks. Emulatorer. Når jeg er på farten spiller jeg Pokémon Diamond og Fire Emblem på min Nintendo DS Lite, eller så spiller jeg GBA-spill på mobilen min.

Hva er ditt beste gaming-relaterte kjøp (tilbehør, spill, etc..)?

Definitivt Pokémon Yellow. Yellow var det første spillet jeg kjøpte helt selv! Jeg hadde spart opp penger i fire uker for å kjøpe spillet, da ukelønnen min var på 25kr pr. uke. Jeg tror ikke jeg har vært så glad i et spill noen gang før.

Hvor kjøper du spillene dine?

Jeg kjøper for det meste spill online. Steam, GOG, Green Man Gaming og HumbleBundle er de sidene jeg kjøper fra mest.

Hvorfor begynte du med gaming?

Jeg husker ikke hvorfor jeg starta med gaming, bare at jeg alltid har gjort det. Når jeg var liten så hadde vi en Nintendo 64 på TV-rommet med Mario 64 og Ocarina of Time, og der satt jeg klistret fast til TV’en mens jeg utforsket Hyrule i timevis.

Hva er ditt favorittspill gjennom tidene?

Jeg er litt rar når det gjelder sånne spørsmål. Jeg har favoritter innen forskjellige sjangere, men hvis jeg må velge ett så må det bli Pokémon Silver. Det første spillet jeg noen gang spilte på Gameboyen min og mitt første møte med Pokémon-spillene! Jeg tror at Silver er favoritten min, fordi på den tiden var alt så.. magisk? Jeg kunne bare et par ord av Engelsk og jeg kunne bruke flere timer på å bare utforske en by. Jeg hadde rett og slett ikke peiling, og det var veldig gøy å måtte finne ut av ting selv. Nå som jeg har spilt Pokémon i noen år vet jeg vanligvis hva jeg må gjøre, så eventyret er ikke like spennende lenger. På en sterk andreplass kommer TES: Oblivion.

Hva spiller du med kompisene dine når dere er samlet?

League of Legends! De aller fleste vennene mine som gamer spillter LoL, så det er et åpenbart valg. Av og til fyrer vi opp Civilization 5, og en sjelden gang spillet «Osu!»

Hvor leser du om gaming og hvilke kanaler følger du på youtube?

Jeg bruker for det meste Reddit for å lese om spill, men jeg besøker også Rock Paper Shotgun og Spillmuseet =) Mine favorittkanaler på YouTube er TotalBiscuit, Quill18 og Scott Manley.

Hvilke spill ser du mest frem til akkurat nå?

Jeg gleder meg veldig til The Long Dark kommer ut av Early Access. Jeg har spilt litt av det, men jeg tør ikke å spille for mye! Jeg vil helst oppleve spillet når det kommer ut av Alpha. Det blir nok mitt Game of The Year når det kommer ut.

Er det noe du vil reklamere for eller anbefale?

Mark of The Ninja! Et fantastisk stealth-action spill som ligger på Steam. Grunnen til at jeg anbefaler det er fordi det er så bra utført. Du kan komme gjennom alle banene på flere forskjellige måter. Du kan gå inn «guns blazing», eller snike deg forbi alt og alle. I tillegg anbefaler jeg alle RTS-fans til å sjekke ut «Grey Goo».

Vil også gi en liten shout-out til Tommy og Vera!


Posted

in

by

Tags:

Comments

6 responses to “Vi intervjuer en retrofan fra den yngre garde”

 1. Buster Jr. Avatar
  Buster Jr.

  Ser at mange av den yngre garden går for emulatorar for si retrospeling.
  Personlig synes eg det tek vekk mykje av sjarmen med å spele og halde ein gamal konsoll vedlike, men forstår det økonomiske bak valet! ;)

  Korleis er kvaliteten på desse emulatorane, bugs etc.?

  1. retrojorgen Avatar
   retrojorgen

   Jeg spiller nesten utelukkende på emulatorer. Hovedsakelig fordi det er mer praktisk, og jeg er mest opptatt av spillgleden.
   Koselig å koble opp gamle konsoller av og til for å mimre om hvordan de var, men hvis man bare skal oppleve og teste et spill er emulatorer tipp topp. Jeg opplever sjelden bugs :)

  2. Bård Lilleøien Avatar
   Bård Lilleøien

   Emulatorer er en grei måte å oppleve gamle spill på om man ikke har økonomien eller utstyret som skal til (selv gikk jeg uten TV i mange år). Eller om det er noen få spill det er umulig å få spilt på annen måte om man ikke kan japansk (SNES-versjonen av FF5 eller Mother 3 på GBA).

   Men det kommer også med bekostningen av at følelsen ikke er den samme. Noe av dette har med nostalgi å gjøre, klart, men for å si det sånn: å gjøre ting som å walljumpe i Super Metroid med tastatur eller en D-pad på en 360-kontroller kan sammenlignes med å prøve å spille Mozart med boksehansker på.

   Og emulatorer klarer fortsatt ikke gjenskape alle spill 100% slik de var. For eksempel, gjennom alle årene jeg måtte emulere Chrono Trigger, var det ingen emulatorer som fikk til credits-sekvensen på slutten korrekt. Har også spilt emulator nylig for å prøve å ta opp spill, og jeg merker fortsatt ting som at noen ganger nekter kontrollen å fungere skikkelig. SNES9X har feks en greie med at den nekter diagonal input fra D-paden på kontrolleren min, mens ZSNES, på samme kontroller nekter å bruke korrekt R-og L-knapper.

   Så om mulig vil jeg uansett anbefale ikke nødvendigvis den originale maskinen, men en offisiell maskin. Laster man ned nevnte Super Metroid på Virtual Console på Wii eller WiiU, får man det feks på en maskin med like god D-pad (om ikke bedre) som SNES hadde, og man kan fortsette å walljumpe som om det var den enkleste ting i verden.

   Men har forståelse med det økonomiske og det å spille hva som er tilgjengelig. Jeg satt med emulatorer i 10 år selv, og selv om det ikke var den ultimate opplevelsen, var det fantastisk fint for å holde interessen min ved like (og jeg kom over mange spill jeg aldri ville funnet ellers, som jeg i etterkant har kjøpt).

  3. Zanreo Avatar
   Zanreo

   Selv pleier jeg verken å bruke emulator (i betydningen “piratkopier på pc”) eller originale konsoller (av de jeg ikke har), men å laste ned på Virtual Console ect. hvis det er tilgjengelig der. Men om spillet ikke er der, går jeg som regel for emulator.

 2. Jan Olav Hegvik Avatar

  Personlig blir jeg bare glad for at gamere av den yngre garde tar til seg retrospill, hvordan de velger å spille de er klinkende likegyldig for meg bare det blir spilt og tatt frem i lyset. Jeg foretrekker original hardware etc, men det viktigste er at disse spillperlene fra mediets barndom blir plukket opp og nyti av de som kommer etter oss :D

 3. Petter Avatar
  Petter

  Beste intervjuet til dags dato :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *