En retrogamer i den moderne verden

 

Navn: Gard Firing
Alder: 19+11
Bosted: Vestfossen

Først og fremst; hva spiller du nå?

 

Jeg er AKKURAT ferdig med A Link Between Worlds, som mitt første Zelda spill. Har hørt at Hyrule Warriors ikke var Zelda spill, selv om det er i Hyrule og alle karakterene er med, men det har jeg spilt igjennom før. Det er vel nesten som å banne i kirken, men Zelda har aldri fanget meg helt. Jan Olav i Spillmuseet har da fått i oppgave å skaffe til veie A Link to The Past, slik at han skal få indoktrinert meg i Zelda-klanen =)
Så da har jeg akkurat begynt på Final Fantasy VII, for første gang etter millenniumskiftet. Om jeg kommer til å fullføre det, vet jeg ikke.

Hva slags utstyr bruker du når du gamer?

 

Jeg er litt opptatt av at jeg skal spille, ikke at alt av konsoller står fremme eller er i mitt eie. Så da har jeg:

Wii U til å spille Wii U og Wii på.
Wii til å spille GameCube på (ja, du hørte riktig. Billigere med komponentkabel til denne =).
Nintendo 64.
Retron 5 til å spille NES, SNES, FC, SFC, GB, GBA og MD.
1 Gen. PS3 til å spille PS1-3.
New 3DS XL til 3DS og DS.
Og så skal jeg overhale en Game Gear, så jeg får den muligheten også.
Så liker jeg å pirke litt med Raspberry Pi, som har en del retro-spill muligheter.
Til slutt; så har jeg laget en Bartop “Arkademaskin” jeg har spilt en del på. Sikkelig moro!

Hva er ditt beste gaming-relaterte kjøp (tilbehør, spill, etc..)?

 

Jeg tror det må være Retron 5, når den ENDELIG kom på markedet. Har hatt den siden i fjor sommer og den synes jeg fungerer kjempe bra! Ikke minst frigjør den masse plass i hyllene og du får egentlig en billig upscaler for å komme deg på en moderne TV. De moderne TV’ene har nok kommet for å bli, så da må vi tilpasse oss. Selv om det smerter =)

Hvor kjøper du spillene dine?

 

Jeg klarer aldri å få tak i noe billig gjennom venner og bekjente, så det blir stort sett på Facebook-grupper og eBay. Så kan jeg helt privat irritere meg over hoardene resellere som driver priser og tilgang for oss “vanlige” som bare vil ha en god spillopplevelse.
Jeg kjøper stort sett spill jeg hadde når jeg var liten, eller spill jeg alltid hadde lyst på. I tillegg så anskaffer jeg det som skal være gode spill. Kjøper lite for å “bare kjøpe”. Det ser jeg ikke noe poeng med. Ellers blåser jeg i hvilken region spillet kommer fra så lenge det er engelsk tekst in-game.

Hvorfor begynte du med gaming?

 

Det har vel egentlig vært med meg fra jeg ble født. Vi hadde en VideoPac i kjelleren først. Deretter ble det Commodore 64 i en kort periode før den første kjærligheten min kom i hus – Nintendo Entertainment System.

Hva er ditt favorittspill gjennom tidene?

 

Uff, det er ikke et enkelt spørsmål. Det må enten være Final Fantasy 7, som jeg og en kompis spilte mye hos han. Jeg hadde aldri PlayStation 1, men var alltid over hos barndommens bestekompis og spilte der.
Ellers så må det være Diablo 2. Jeg og den samme bestekompisen hadde dratt en nettverkskabel mellom husene våre, under plenen til den stakkars naboen som bodde i mellom oss. Det ble omtrent akkurat 100 meter, så når det var veldig varmt på sommeren måtte kabelen vannes for å fungere! Så det gikk timer på timer i Diablo 2, enten med den berømte kabelen vår eller med pc’en under armen til kompisen.

Hadde jeg oppdaget Little Samson i mine yngre dager så hadde det nok kommet høyt opp på lista. Det var et utrolig morsomt spill og for meg så er det ett av en håndfull NES spill jeg faktisk setter meg ned meg og spiller i dag.
Det skal sies at MegaMan 1-3 ble også flittig spilt på begynnelsen av 90-tallet. Mye gode minner!

Hva spiller du med kompisene dine når dere er samlet?

 

Ja, når det først er besøk som liker litt gaming, så spilles det gjerne! Det er jo ikke så mange som vedlikeholder den hobbyen i min vennekrets, selv om flere var “hardcore” i gamledager.
Den sosiale biten med å sitte sammen og spille på NES, PS1 eller mini LAN savner jeg litt. Det var veldig koselig og vi hadde det mye moro! Synd en skal bli voksen med litt andre forpliktelser (om det kun er spill en tenker på=)
Jeg og Arkade-Magnus har litt luftige planer og å lage en youtube-serie der vi tester litt mindre kjente spill, eller spill som har fått litt dårlig renommé. Da er det jo håp om å få inn litt spilletid sammen med en kompis inn i kalenderen igjen.

Hvor leser du om gaming og hvilke kanaler følger du på youtube?

 

Jeg holder meg stort sett oppdatert på Spillmuseet og Spillmuseet sin YT kanal. Ellers så bruker jeg heller tiden jeg har til overs til å faktisk spille og ikke se på andre som gjør det. Kids nå til dags ass! ;-)

Hvilke spill ser du mest frem til akkurat nå?

 

Jeg er nødt til å få tak i en disc med Metal Slug Anthology til Wii. Jeg har spilt Metal Slug 1 og 2 på Bartop’en og de var utrolig morsomme! Det er sjukt mye blod, gørr og vold på et sted. Det liker vi!
Ellers så vet jeg at jeg kommer til å spille Mighty Nr. 9 når det kommer.

Er det noe du vil reklamere for eller anbefale?

 

Det er en som det går an å treffe på Facebook-gruppa “Spill og Konsoller – Samlergruppa” ved navn Andreas Bernhardsen. Han har laget klistremerker av utrolig høy kvalitet, som er til å klistre på siden eller toppen av Nintendo 64 carter. Da får du sett hvem spill du har når de er stablet i hylla. Veldig smart og utrolig profesjonell utførelse på de. Ikke var det dyrt heller!

Og så, til tross for alle kontroversene rundt den, vil jeg anbefale Retron 5. Om du ikke har en tjukk-tv på hylla, så gjør den jobben med å la deg spille mange konsoller i god kvalitet på moderne tv’er. Så om du ikke MÅ ha den orginale følelsen, er den et godt valg. Du kan også koble til orginale håndkontrollere.

Om du vil ha tak i sjeldne spill eller PAL-utgaver av NTSC-only spill, så sjekk ut reprocarts.com som er drevet av Kenneth Jørgensen. Der får du tak i en del, og så tipper jeg han er åpen for forslag om andre :)

Retrotimen er et MUST å høre på. Den kommer ut hver fredag. Og alltid et nytt og morsomt tema.
Spillmuseet.no er “the place” for retrospill nyheter, anmeldelser og reportasjer.
Og sist, men ikke minst, så vil jeg oppfordre ALLE til å ta turen til Jotunhallen 29-30 August og RETROSPILLMESSEN!

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

4 responses to “En retrogamer i den moderne verden”

 1. Jan Olav Hegvik Avatar

  Holder på å snuse fram en “A Link to the Past” til deg vettu :D

  1. GardFiring Avatar
   GardFiring

   Det blir så jævli bra vettu, Jan =)

  2. Magnus E.S. Avatar
   Magnus E.S.

   *kremt*
   *host*

 2. Magnus E.S. Avatar
  Magnus E.S.

  Gleder meg over hvert ett nytt tilskudd i samlinga, Gard. Morro!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *