Retron 5 – Holder det mål?

Nå er Hyperkin sin siste spillmaskin –  Retron 5 – mulig å få tak i uten å sette seg på venteliste. Det er til og med blitt sett i fysiske butikker. For under 2000kr får du deg en spillmaskin som kan ta deg tilbake til barndommen, selv på en LCD TV.

Vi har testet maskinen siden sommeren 2014 og er klare for å gi deg dommen.

Simon Aleksander Berger har faktisk sett maskinen i hyllene hos Neo Tokyo på Arkaden i Oslo, så da kunne vi ikke vente lenger. Folket må opplyses – gjør Retron 5 jobben??
Photo: Simon Aleksander Berger

Comments

5 responses to “Retron 5 – Holder det mål?”

 1. Frank Eivind Rundholt Avatar

  Ja, Retron 5 gjør absolutt jobben sin. Har hatt konsollen siden i fjor sommer. For min del er den plassbesparende (selv om jeg ønsker meg alle konsolle fysisk) og ikke minst, jeg kan kjøpe de spillene jeg har lyst til på eBay uten å måtte tenke på om det er PAL eller NTSC utgave.

  Angående at Retron 5 bruker emulering, så er det ikke noe jeg tenker på. Ja, det er fullt mulig å laste ned allverdens ROM fra nettet, men jeg synes det er noe eget ved det å spille fra spillkassetter. Selv Virtual Console spill på Wii U/3DS er emulering.

 2. Hans-Kristian Halmrast Avatar
  Hans-Kristian Halmrast

  Tror nok det blir en slik til sommeren, når feriepengene dukker opp. Noen som har testet 2 player med maskinen? Etter hva jeg har skjønt så er det kun en inngang av de ulike håndkontrollene, men kan man koble til f.eks. NES four score?

  1. Frank Eivind Rundholt Avatar

   Jeg har ikke testet 2 player ennå. Men Retron 5 har to innganger for NES, SNES og Mega Drive. Totalt 6 kontrollere som kan mikses slik du vil. Så i teorien skal du kunne spille et 4 player NES-spill om du har nok kontroller (uavhengig av hvilken type).

 3. Jørn-Tore Mikkelsen Avatar
  Jørn-Tore Mikkelsen

  har hatt den i 1 og en halv månte nu liker den veldig godt for er ikke så lett å bruke mine gamle spillemaskiner på hdtv min liker ikke scart utgangen av en grunn. er mulig med 2 player på retron 5 for den har 1 nes/snes/genesis kontroll port på høyre og venstre side å man kan bruke vilken som helst kontroll om man vill til alle spill er mulig å oppdatere firmwaren med sdkort men det har jeg ikke gjort for det sjønte jeg ikke noe av,

 4. Christer Monsen Avatar
  Christer Monsen

  Nå har jeg hatt Retron 5 i litt over en måned, trådløse kontrollen virket første dagen jeg prøvde den(aldri virka siden), genesis spillene virket til første gang jeg plugga i ett nes spill, så nå er det det eneste konsollen vill gjøre(har aldri hatt 2 spill i på en gang eller noe)
  … håpløst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *