Skrotnissen fra Hønefoss

Navn: Raymond Jørgensen
Alder: 33
Sted: Hønefoss

 

Først og fremst; hva samler du på?

 

Jeg er nok en liten skrotnisse i samlermiljøet. Alt er interessant og jeg kunne ikke brydd meg mindre om det mangler manuel og/eller boks. Gulnet er velkommen så lenge ting funker, og det gjør absolutt rubbel og bit i samlingen min. CiB er lite viktig for meg ettersom jeg kanskje er mer en gamer enn en hardcore samler.

Ved siden av å prøve og få tak i de titlene som virkelig plantet minner i barndommen så har jeg lenge vært fascinert av konsoll-delen. Historien, hva som gjorde hver enkelt spesiell og hva de bidro med i gaming-verdenen.

Jeg har sjeldent noe jeg sikter etter og sparer i lange tider til. Kommer jeg over noe til en grei pris så kjøper jeg/trader meg til det, i visshet om at det kommer til å bli brukt. På denne måten så unngår jeg nok en del hoarding.

Når det er sagt så har jeg alltid vært svak for Megaman og prøver å få i stand en grei katalog der.

 

Hvor lenge har du samlet?

 

Jeg begynte rundt midten av 2011, og det har gått i rykk og napp fra og med da.

 

Hva er din favorittkonsoll?

 

DEN er vrien. Jeg trur nok NES’en stikker av med seieren, da den har en vill spillkatalog, er bygd som en tanks og kontrollene tåler så mye juling at det er helt tåpelig. Kontroll-comforten er kanskje ikke så god, men den glemmes fort når man raser igjennom mange av de knalltitlene denne maskinen har å by på.

For ikke å snakke om noen av soundtrackene. Steike! Megaman er igjen umulig å komme unna, Castlevania, Blaster Master og selvsagt Super Mario som jeg vil tro er ansvarlig for en av de mest covrede låtene i verdenshistorien.

 

Har du et spill å anbefale som har fått for lite oppmerksomhet?

 

Eternal Darkness til GC, hele Onimusha-serien på PS2 og Heart of Darkness til PS1.

 

Hvor er samlingen din om 5 år?

 

VERDENSHERREDØMME!

Vanskelig å si, men tipper det har sneket inn seg en ny konsoll eller tre. Jeg har lyst på noen av de mer obskure Sega- og Atari-maskinene, så vi får se. Ellers håper jeg at jeg har kommet over noe mer Megaman til en fornuftig pris/trade.

 

Hvilke leker, spill, filmer og tv-serier var viktig for deg i oppveksten?

 

Batman, Megaman, TMNT, Transformers, He-man og Dino-riders var nok det som var heftigst.

Horror som Nightmare on Elm Street, Hellraiser, de gode Stephen King-filmatiseringene, Critters og lignende har jeg og mye gode minner fra når jeg sniktitta på de hos fatter og holdt på å soile mine små boxers.

Jeg kan fortsatt begynne å giggle-smile i dag om jeg hører transform-lyden fra de første sesongene av Transformers, og når *SPOILER ALERT* Optimus parkerer tøffla til den fantastiske score’n til like fantastiske Vince Dicola så blir jeg fortsatt litt våt i øya, så det er ingen tvil om at spor er satt.

 

Hva står på toppen av ønskelista?

 

En komplett Megaman-katalog i PAL. Drit i esken og manual, her skal det spelles!

 

Er det noe du vil reklamere for?

 

Skamløs selvpropaganda.

Vil man følge min reise gjennom nerding, skape og lytte til musikk, øl, film og alt i mellom så kan man gjerne følge meg på Instagram: bajskung.

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

One response to “Skrotnissen fra Hønefoss”

  1. Magnus E.S. Avatar
    Magnus E.S.

    Gode greier, Raymond!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *