Vi intervjuer en ekte Blizzard-gamer

Navn: Fredrik Skar

Alder: 26

Bosted: Oslo

 

Først og fremst; hva spiller du nå?

I noen dager nå har jeg lagt min elsk på Battlefield 4 etter å ha utsatt å kjøpe det i to år, i en stille protest mot Origin. Jeg stikker også jevnlig innom Hearthstone, og stort sett alt annet fra Blizzard; og driver for øyeblikket med en gjennomspilling av Bioshock Infinite. Jeg føler også jeg har klokket inn nok timer på telefonen med et søtt lite TD/City-Builder kalt Bloons Monkey City til at det kan nevnes som en del av mitt gaming-reportoare.

Hva slags utstyr bruker du når du gamer?

Hadde lenge et Steelseries Siberia v2 headset som jeg likte veldig godt, sammen med en hauggammal Logitech-mx518 som ble kjøpt inn på The Gathering 07 sammen med min første egne PC. Begge begynte å fuske samtidig etter mange gode år, og er nå erstattet med en ADX Firepower v01 mus, og et Razer BlackShark headset.

Hva er ditt beste gaming-relaterte kjøp (tilbehør, spill, etc..)?

Jeg er nesten fristet til å si Steelseries-headsettet, siden det var så ufattelig deilig å ha på (nesten bedre å ha det på enn å sitte uten), men i det store og det hele må jeg nok si min Nintendo 64. Ikke bare på grunn av alle timene vi brukte på den, men fordi det er så mange gode minner knyttet til konsollkulturen på den tiden. Hvordan vi leide godt brukte spill (+1 håndkontroll) for 70 spenn på videosjappa, eller byttelånte de dyrebare kassettene med venner og bekjente, mens vi krysset fingrene på at alt ble levert tilbake i god stand. Eller det å bytte kontroller som var innsmurt med potetgullfett, til sidemannen så alle fikk prøve.

Hvor kjøper du spillene dine?

De gangene jeg kjøper konsollspill, er det på Gamestop, men i all hovedsak kommer spillene gjennom Steam. Jeg er ikke spesielt fan av å ha flere programmer som gjør det samme på PC-en, så jeg har derfor unngått å bruke Origin eller Uplay (frem til nå)

Hvorfor begynte du med gaming?

Fordi gaming er gøy!
De første spillene spilte jeg på søskenbarnet mitt sin NES – noe som var det kuleste jeg kunne tenke meg på den tiden. Etter hvert abonnerte han på “Komputer for alle”, hvor det fulgte med en CD med massevis av forskjellige demoer. På den tiden var det en super måte å prøve nye spill på, og birdo nok mye til at jeg ble såpass hekta på gaming i senere tid.

Hva er ditt favorittspill gjennom tidene?

Det er ikke et lett spørsmål å svare på, siden det er så mange gode spill, og så mange forskjellige sjangere. Jeg er veldig glad i de klassiske fantasy-spillene, og har klokket inn mang en time i mang en tittel, men om jeg måtte velge én så ville det nok blitt Fable. Det er vel få spill jeg har utforsket så grundig som akkurat det spillet, eller som jeg har gjennomført så mange ganger. Det har bare en sånn koselig atmosfære og historie som gjorde at jeg ikke klarte å legge det fra meg.

Hva spiller du med kompisene dine når dere er samlet?

Vi er glad i Blizzard alle mann, og har spilt sammen i både Diablo, Heroes of the Storm, Starcraft, World of Warcraft og Hearthstone. Vi har også hatt noen sene kvelder med Team fortress 2, og ser med glede frem til at Overwatch skal slippes.

Hvor leser du om gaming og hvilke kanaler følger du på youtube?

Jeg har ingen faste steder jeg følger, men følger linker som deles fra venner når det er noe aktuelt.
På Youtube har jeg lenge vært en følger av the Yogscast, selv om det er blitt såpass stort at det er grenser for hvor mye man kan få med seg av det. Jeg har også vært en trofast følger av day[9] – en Starcraft-spiller som har underholdende “undervisningstimer” i starcraft, samt at han er kommentator i turneringer. I den senere tiden har jeg også fått sansen for Heartstone, og følger brukere som Trump, Amaz, Dogdog og Kripparian jevnlig.

Hvilke spill ser du mest frem til akkurat nå?

Jeg har store forventninger til Overwatch når det kommer ut, og ser veldig frem til å få GTA V på PC, da jeg har blitt litt rusten på 360-kontrollen med årene. Det skal også bli artig å få prøvd multiplayer-versjonen av “Don’t Starve”. Ellers ser jeg jevnlig youtubere prøve beta-versjoner av spill jeg absolutt kunne tenkt meg å prøve selv, så det blir nok et travelt år om jeg skal få testet alt.

Er det noe du vil reklamere for eller anbefale?

Om du ikke har prøvd det før, vil jeg anbefale “Besiege” på Steam! Et veldig artig fysikkbasert spill der man bygger katapulter, og helt ville innretninger for å fullføre målene. Det er for øyeblikket i “early access”, så det er langt fra ferdig, men det lille som er ute var ihvertfall nok til å overbevise meg om at det er verdt å investere i, og støtte utviklerne.


Posted

in

by

Tags:

Comments

One response to “Vi intervjuer en ekte Blizzard-gamer”

  1. Trond Sinfour Borgersen Avatar
    Trond Sinfour Borgersen

    Besiege er kjempegøy! Trodde jeg var flink til å bygge, men dæven å fort det gikk i stykker :P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *