Spillanmeldelse – Lotus Turbo Challenge 2 på Amiga

Lotus Turbo Challange 2 er et av mine favoritt bilspill. Spillet kom til Amiga i 1991, men dukket også opp på Amiga CD32, Atari ST og Sega Mega Drive.

Spillet er av arcade-typen, der du spiller en rekke baner som består av checkpoints du må komme til før tida går ut. Naturlig nok blir det vanskeligere etter hvert som du kommer lenger. Men heldigvis på de siste bretta, dukker det opp både turboboost og ekstra tid.

Spillet består av åtte ulike baner (passord kan du se nederst i blogginnlegget), hvor du blant annet kjører gjennom skog, ørken, snølandskap og kraftig regnvær.

Jeg er litt usikker på om jeg har klart hele spillet uten å jukse (spilte det mye på første halvdel av 90-tallet). Men må jo si at det er gøy uansett. Varierte og spennende baner.

???????????????????????????????

Selv om jeg aldri har prøv dette, er det fullt mulig å koble to Amiga-maskiner sammen for å spille 4-player. Vil tro det kan være ganske gøy.

Grafikken i spillet er veldig bra. Men det er noen grafiske feil her og der. På enkelte baner blir skilt/trær et grafisk kaos når de skaleres og er helt opp til skjermen. Men egentlig ikke så mye å bry seg om.

Tittelmelodien til spillet er vel kanskje en av de kuleste og beste, uansett spill. Jeg vet jo at dette er veldig subjektivt, men den faller i den kategorien. Rulletekst-melodien er heller ikke dårlig.

Har du ikke prøvd Lotus Turbo Challange 2 på Amiga, bør du absolutt gjøre det.

Lotus Turbo Challange 2 kan lastet lovlig ned fra gremlinworld.emuunlim.com.

Passord til de ulike brettene:

Forest course – [første brett, ingen passord]
Night course – TWILIGHT
Fog course – PEA SOUP
Snow course – THE SKIDS
Desert course – PEACHES
Motorway course – LIVERPOOL
Marsh course – BAGLEY
Storm course – E BOW

TURPENTINE – evigtid
DUX tar deg til et lite minispill.


Posted

in

by

Comments

6 responses to “Spillanmeldelse – Lotus Turbo Challenge 2 på Amiga”

 1. Trond Sinfour Borgersen Avatar
  Trond Sinfour Borgersen

  Dette er ett av mine favorittspill på Amiga og har spilt det masse. Har rundet det uten koder, så det er full mulig. 2 player er også moro, men pass på å ha litt større enn 14″ skjerm… Musikken er jo <3

  1. Frank Eivind Rundholt Avatar

   Tror jeg har klart spillet uten koder jeg også, men det er så lenge siden jeg spilte det første gang. Så hukommelsen der er litt difus :-)

   14″ kan nok være noe smått for 2 player :-)

 2. Bård Lilleøien Avatar
  Bård Lilleøien

  Aha. Jeg hadde noe vi kalte for “lotus 3” i MSDOS. Vi fant aldri ut av de første spillene, om de i det hele tatt eksisterte. Godt å vite at de bare var Amiga-eksklusive :)

  1. Frank Eivind Rundholt Avatar

   Ja, var kun det siste spillet som kom til MSDOS.

 3. Odd-Magne Oddie Dahl Avatar
  Odd-Magne Oddie Dahl

  Konge spill, men æ må si æ foretrakk Super Cars 2, også fra Magnetic Fields :D

 4. Lars Toervik Avatar
  Lars Toervik

  Jeg spilte dette veldig mye på Amigaen min, både i en player og to player, var like moro både når jeg spilte alene eller med andre. Det jeg likte bedre med Lotus Turbo Challenge 2 enn Lotus Esprit Turbo Challenge, det første spillet, var at man slapp å måtte stoppe for å fylle bensin underveis. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *