Ukens samler blir kalt for “Amiga Guru”

Navn: Tony “Amiga Guru” Aksnes

Alder: 39

Sted: Rogaland

 

Først og fremst; hva samler du på?

Tja si det, egentlig så er eg ikkje en samler, joda eg har sykt masse spill, men dette er av den grunn at eg lider av ein form av spillegalskap.
Utover dette så er det formatet Commodore Amiga som har og fremdeles er der eg er mest fokusert.
Eg er ein gamer så du ser ikkje meg jakte på sinnykt dyre spill eller lignende. Dei spillene eg har, har eg for det aller meste kjøpt nye eller når Amiga’n va på mote. Dette har og bidratt til at samlingen min er svært ettertraktet av samlere rundt om i verden da eg har spill ingen kjøpte da dei kom ut fordi piratkopiering gjekk for alle mugger.

Per dags dato så kjøper eg for det meste berre PS3/4 og Vita titler.

 

Hvor lenge har du samlet?

Eg begynte å samle Commodore C64 spill før Amiga tiden, men den samlingen forsvant i dragsuget av Amiga’n. Commodore C64 var tingen i årevis, men Amiga samlingen min begynte på slutten(?) 80 tallet og utover.

 

Hva er din favorittkonsoll?

Retro: Amiga 1200
TG: Playstation 3

 

Har du et spill å anbefale som har fått for lite oppmerksomhet?

Det kommer jo ann på hva man mener,. Eg synst alltid at spill som Yo Joe, Jim Power og Mr.Nutz har vært “state of the art”, men hver gang man leser om disse spilla så blander dei inn enten SEGA Megadrive eller SNES versjonene og i alle 3 nevnte titler så er faktisk Amiga versjonen unik, dei er faktisk ikkje det samme spillet, meir som ein remix og eller i Mr.Nutz sitt tilfelle kun ein lisensiert figur/navn.

Må dessverre nevne eit spill til og det er Playstation 3-spillet Defiance. Dette er eit av dei spilla som har fått altfor mye negativ presse slik at folk rett og slett har oversett det, og dette sjøl om spillet er helt klart eit av dei “beste” spilla eg har spilt på PS3.
Eg spilte Defiance i over 6 måneder i strekk og eneste spilla eg spilte i samme periode va Beyond og GT6. Å klenge seg til eit spill over ein så lang periode er unormalt for meg da eg har altfor mange spill å spille og ligger hele tiden og jobber mot en mindre “backlog”.

 

Hvor er samlingen din om 5 år?

Helt seriøst så trur eg den blir noe på stedet hvil. Eg kjøper spill fremdeles, men ikkje i den mengde som før. Deler av dagens samling vil nok og være solgt innen 5 år. Formatene som Xbox, Dreamcast, Nintendo og divserse andre formater som ikkje er avbildet er mindre viktigt for meg i disse dager.

 

Hvilke leker, spill, filmer og tv-serier var viktig for deg i oppveksten?

Tja, dette er nok eit lure spørsmål eller?. Det var Amiga for alle penga helt fra den dagen den kom ut til dags dato.

 

Hva står på toppen av ønskelista?

Å få eit komplett Resident Evil sett. Eg mener ikkje spilla, men eg mener spesialutgavene og collectibles. Eg har 3 pistoler med komplett kofferter (fra Tokyo Game Show 1996 og 1998) og alle nøklene + en del andre snadder ting, men mangler mye enda som f.eks. Dual Shock 3 motorsagen (har DS2) og pumpehagla.

 

Er det noe du vil reklamere for?

Eg har ein spill blogg. Den er på engelsk, men eg jobber med å få ein norsk versjon av den på sikt. Eg driver og på å lage ei ny webside for samlingen min, den gamle er heilt ubrukelig. Ta en titt innom. http://www.blog.amigaguru.com .

Har og noe tileggs informasjon her: Eg er nummer 2 i Norge på Playstation-trophy leaderboards og ligger i topp 200-sjiktet på verdens basis. Eg jakter sjelden på platinummer, som tar evigheter da eg vil heller spille nye spill, men eg har eit par av dei og.

 

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

5 responses to “Ukens samler blir kalt for “Amiga Guru””

 1. Trond Sinfour Borgersen Avatar
  Trond Sinfour Borgersen

  Her var det mye snasent! Moro å se Amiga big boxes i hyllene, og deilig å se igjen Psygnosis logoen :)
  Må bare spørre, har du “Nuclear War” til Amiga i bigbox?

 2. Tony AmigaGuru Aksnes Avatar
  Tony AmigaGuru Aksnes

  hei Trond, ja eg har faktisk den i bigbox og i jewel case versjoner, viste eg hadde det men det var ikkje i lista mi… ikkje noe nytt da denne lista mangler mye spill desverre. (mistet kontrollen i 2008 under forrige hus flytting),.. Ny samle side med komplette lister og bilder av hvert eneste spill og innhold er på gang, forhåpentligt vis ferdigt i løpet av sommaren 2015 :D).

  1. Trond Sinfour Borgersen Avatar
   Trond Sinfour Borgersen

   Helt rått med Nuclear War :) Min bror har laget ett brettspill som er basert på samme type krig, så skulle gjerne hatt en gjennomgang med spillet da disken min ikke funker lenger.

 3. Tony Aknsnes Avatar
  Tony Aknsnes

  hei igjen, send meg en mail ( @amigaguru.com samme hva foran) du så skal vi ordne noe (eller kontakt meg på facebook)

 4. Tony Aknsnes Avatar
  Tony Aknsnes

  og ja, den gamle kontoen min på FB ble deaktivert, så eg bruker denne nye i mellomtiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *