Ukens gamer er fra Hamar

 

Navn: Kristian Grindal

Alder: 25

Sted: Hamar

 

Først og fremst; hva spiller du nå?

Nå for tiden spiller jeg mest GTA V. Det kom jo endelig til PC for noen uker siden og det innfrir til de grader! Har tidligere hatt det spillet på PS3, og nå som det er til PC går mange timer av døgnet til det. Sjukt artig! Ellers så har jeg alltid vært stor tilhenger av Blizzard sine spill, og har nylig kastet meg på Hearthstone-bølgen. Det at Hearthstone er tilgjengelig på telefonen gjør at det spilles veldig, veldig mye nå om dagen. PS4 får også kjørt seg, og der er det NBA 2K15 det går i mest, sammen med FIFA og The Last of Us.

 

Hva slags utstyr bruker du når du gamer?

Jeg føler jeg burde vært sponset av en eller annen headsetprodusent. Jeg bytter headset utrolig ofte! For meg er det viktig å ha et headset som sitter bra, har god lyd og ikke minst god mikrofon. Er avhengig av det for å kommunisere online. Mitt Creative Sound Blaster Evo ZxR ble dessverre ødelagt, så nå bruker jeg Steelseries Siberia V2. Det er faktisk et veldig godt headset til en billig penge. Det er en av de mest komfortable headsettene jeg har hatt. Sitter godt over hodet og øra! Ellers så sverger jeg til mitt Razer Anansi keyboard og min Razer Naga. Må heller ikke glemme stolen min, min AKRACING stol. Driver også og skaffer meg en ny skjerm. 2 skjermer gjør alt mye lettere.

 

Hva er ditt beste gaming-relaterte kjøp (tilbehør, spill, etc..)?

I nyere tid må jeg si det er en delt førsteplass mellom stolen min og headsettet mitt. Siberia V2 sitter som et skudd, har god lyd og en god mikrofon. For all del, man finner headset som gir bedre lyd hvis man er opptatt av det, men til mitt bruk passer det perfekt. Kommer heller ikke unna stolen min. Min røde AKRACING gaming stol. Jeg har testet mange stoler opp igjennom og denne er jeg mest fornøyd med. Jeg blir ikke sliten av å sitte lenge i den, den er god og lett å sette sammen. Jeg sitter godt i den, og det er det viktigste. Så ser den kul ut i tillegg ;) Men mitt beste kjøp (eller mine foreldres – det husker jeg ikke) må være SEGA Master System’en jeg hadde som liten. Det var min aller første konsoll og der gaming-eventyret begynte for min del. Jeg, søsknene mine og vennene mine brukte utallige timer foran tv’n med den konsollen. Det store spillet var Alex Kidd, som må være et av tidenes beste spill. (Det kan være nostalgibrillene mine som snakker nå). Jeg husker melodien til det spillet enda, tror jeg aldri glemmer den. Lydene når Alex hoppet og slo (dere som har spilt spillet vet hva jeg mener). Nå fikk jeg skikkelig lyst til å spille det spillet igjen merker jeg…

 

Hvor kjøper du spillene dine?

Nå kjøper jeg alle spillene mine på Steam hvis det er PC spill jeg skal ha. Konsollspillene mine pleier jeg å kjøpe på Komplett. Er så lett med levering til butikken nedi gata ;) Jeg har også det siste året blitt opphengt i siden gog.com – der kan man kjøpe utrolig mange gamle perler. Her snakker vi Theme Hospital og Heroes of Might and Magic!

 

Hvorfor begynte du med gaming?

Det var vel fordi det var sinnsykt artig. Rett og slett. Det å game var også utrolig sosialt. Da jeg var yngre hadde venna mine og jeg forskjellige konsoller og dro ofte til hverandre for å spille forskjellige spill. Enten det var FIFA på PS eller Banjo Kazooie på N64. Jeg ble rett og slett hekta på de fantastiske historiene spillene serverte og den store underholdningsverdien som fulgte med.

 

Hva er ditt favorittspill gjennom tidene?

Det er jo et utrolig vanskelig spørsmål, det er så mange spill som jeg setter aller høyest på listen min. Så hvis det er lov å velge flere så gjør jeg det. Alex Kidd som jeg nevnte tidligere er helt der oppe sammen med Final Fantasy VII, som lett er det beste FF spillet, og Silent Hill. Hvem elsker vel ikke horrorspill? Men det aller beste spillet gjennom tidene er Tombi. Seriøst, det er et helt fantastisk spill! Tror jeg spilte det til cd’n ble ødelagt da jeg var liten. Få spill har engasjert og underholdt meg så mye som det spillet. Har dere ikke spilt det spillet så skaff dere det med en gang! Historien er jo helt sjuk, men det funker.

 

Hva spiller du med kompisene dine når dere er samlet?

Det går mye i NBA 2K og FIFA. Det er typiske spill det er utrolig kult å spille sammen med andre. Men jeg spiller mye online med kompiser også og der går det i GTA V, Hearthstone og World of Warcraft.

 

Hvor leser du om gaming og hvilke kanaler følger du på youtube?

Jeg følger mest med på sider som gamer.no og pressfire.no når det gjelder norske sider. Ellers så er MMO-Champion.com en godt brukt side. Jeg følger ikke noe spesielt på YouTube, men siden jeg har vært en ivrig WoW-spiller har jeg fulgt godt med på TotalBiscuit og FatBoss.

 

Hvilke spill ser du mest frem til akkurat nå?

Jeg gledet meg STORT til Silent Hill, inntil for et par dager siden da det ble kjent at det ikke kommer til å bli utviklet likevel. Det var en stor skuffelse. Jeg har et så godt forhold til SH-spillene, så det var kjipe nyheter. Kanskje DayZ når det er ferdig? Zombier går aldri av moten! Men Star Wars: Battlefront kommer jo snart og det er et spill jeg virkelig gleder meg til! Som en stor Star Wars-fan kommer dette (forhåpentligvis) til å bli et bra år, med både et spill og en ny film. Så får man bare håpe at EA ikke ødelegger Battlefront. Jeg velger å tro det ikke skjer, men jeg har enda ikke helt tilgitt EA for Sim City…

 

Er det noe du vil reklamere for eller anbefale?

Jeg er jo opprinnelig fra Hamar, og i Hamar har vi en gjeng med fantastisk flinke folk i Sarepta som har laget spillet «Shadow Puppeteer». Dette spillet er det vel verdt å teste ut! Det handler om en skurk som stjeler alle skyggene til folk, bortsett fra din, og du skal selvfølgelig være helten og slippe alle skyggene fri igjen. Spillet er totalt annerledes fra noe annet jeg har spilt, og det er veldig underholdene. Du spiller som en gutt og hans skygge som sammen må hjelpe hverandre over hindre og løse gåter sammen. Spillet er en blanding av 3D og 2D. Figuren din kan flytte seg i et 3D landskap med skyggen i 2D og begge må manøvreres for å komme fremover. Veldig artig! Dette spillet passer absolutt best (og burde vel strengt talt) spilles med 2 spillere der en styrer figuren og den andre skyggen. Stilen og stemningen er også veldig kul. Sjekk det ut på steam!

 

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

7 responses to “Ukens gamer er fra Hamar”

 1. Juicyflush Avatar
  Juicyflush

  Når dere intervjuer PC gamere så hadde det vært kult om dere tok med PC speccsa også ;p

 2. Kenny Avatar
  Kenny

  Hva slags PC og hvor er spill samlingen hans? Dette her kunne dere ha gjort bedre!

 3. retrojorgen Avatar
  retrojorgen

  Til info :)

  Ukens gamer handler mer om å intervjue gamere om hvordan de gamer og hvor de gamer :) Mandager deler vi ofte ukens samler, som går mer på å vise frem spillsamlingen. Sikker på at Kristian Grindal kan legge inn en kommentar om speccsa på maskinen sin når han ser dette :)

  1. Zanreo Avatar
   Zanreo

   Hvordan finner dere egentlig hvem dere skal intervjue? Litt nysgjerrig på dette

   1. Tommy André Sodstad Nordahl Avatar
    Tommy André Sodstad Nordahl

    Hovedsaklig gjennom diverse kontakter, grupper på FB og så videre. Ellers er det fullt mulig å kontakte Spillmuseet via mail om man har lyst til å være med. I fremtidige publiseringer vil jeg begynne å legge ved kontaktinfo om man ønsker å være med.

 4. Jostein Hakestad Avatar

  Minner om at det er Alex Kidd, og ikke Alex “the” Kidd :-)

  1. Tommy André Sodstad Nordahl Avatar
   Tommy André Sodstad Nordahl

   Godt du er oppmerksom! Fiksa ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *