Ukens samler er fra Vestre Toten

 

 

Navn: Stig Kenneth Limmesand

Alder: 21

Sted: Reinsvoll, Vestre Toten

 

Først og fremst; hva samler du på?

Istedenfor å samle spill til 1-3 bestemte konsoller, som mange andre gjør, samler jeg på de spillseriene jeg selv liker veldig godt. NES, Nintendo 64, Gamecube og Playstation 2 er kanskje de som har mest fokus. Jeg liker også å samle på figurer og andre collectibles, så spesielt Amiibo-figurene har vel hatt litt fokus de siste månedene. Har forøvrig en komplett Super Smash Amiibo-samling per dags dato. Jeg er også veldig fornøyd med å ha komplett Majoras Mask 3D-samling. Jeg tror ihvertfall ikke jeg mangler noe.

 

Hvor lenge har du samlet?

Jeg har vel alltid tatt godt vare på spillene mine igjennom oppveksten. I noen mørke stunder har det vel skjedd atjeg har solgt unna litt, men nå skal det meste være tilbake der det hører hjemme. For øyeblikket har jeg ingen fast inntekt, så da må man begrense samlemanien litt.

 

Hva er din favorittkonsoll?

Her må jeg nok gå for Nintendo Gamecube. Jeg hadde en NES da jeg var 3-4 år gammel, men så byttet vi til Playstation, og da hadde jeg ingen ny Nintendo før jeg kjøpte Gamecube for mine egne penger noen år før Wii kom. En kompis av meg hadde Gamecube, så vi spilte alltid masse Super Smash og Ninja Turtles når vi var hos han. Det var også på denne konsollen jeg gjenoppdaget Ocarina of Time i en alder av 13 år, og Zelda har vært favorittserien min siden da. Favorittspillene mine på Gamecube nå er blant annet Zelda Wind Waker, Luigis Mansion, Donkey Konga, Fire Emblem: Path of Radiance, Tales of Symphonia og Paper Mario: The Thousand Year Door.

 

Har du et spill å anbefale som har fått for lite oppmerksomhet?

Det er ikke for mange dager siden jeg spilte Digimon World på Playstation 1. Det er et virkelig annerledes og hardt rollespill som jeg vil anbefale til alle som ønsker en utfordring. Jeg synes i blant det er veldig synd at Pokémon er en såpass massiv greie som det er, mens Digimon står på sidelinja og blir sett på som en rip-off. Begge serier har sine pros og cons, og spillene er virkelig et av Digimon sine fordeler.

 

Hvor er samlingen din om 5 år?

Forhåpentligvis ikke i huset til foreldrene mine lenger, hehe. Håper på at den skal vokse seg enda større selvsagt, men fokuset mitt er nå på å skaffe de spillene jeg selv ønsker å spille, og derfor har ikke jeg like mye “hyllefyll” som mange andre samlere.

 

Hvilke leker, spill, filmer og tv-serier var viktig for deg i oppveksten?

Som en skolekid på 2000-tallet så føles det ut som jeg var med på alt som var av plastleker. Det var Pokémon, Digimon, Duel Masters, Beyblade, B-daman, Dracoheads og Gud vet hva. På filmfronten er det nok fremdeles Star Wars som er kongen. Gleder meg veldig til den nye filmen i år, og på TV er Doctor Who favoritten.

Når vi snakker spill som har betydd mye for meg så er det vel Crash Bandicoot-spillene på Playstation, og Pokémon på Gameboy Colour. Tror likevel noen av de beste minnene mine ikke er fra min egen konsoll engang. Søskenbarnet mitt hadde N64, og vi spilte alltid Mario 64, Banjo Kazooie, Mission Impossible og Ocarina of Time. Jeg husker vi aldri kom oss igjennom første tempel i Zelda, hvis vi i det hele tatt fant veien til tempelet. Jeg må også gi et lite vink til Guitar Hero-spillene som formet musikksmaken min tidlig i tenårene.

 

Hva står på toppen av ønskelista?

Det tror jeg må være Fire Emblem: Sacred Stones på Gameboy Advance. Det er det eneste spillet jeg mangler i FE-serien, så sant vi bare teller europeiske lanseringer. Conkers Bad Fur Day på N64 har jeg også prøvd å få tak i helt siden jeg kjøpte meg N64 for kanskje 2 år siden. Jeg skal også en dag ha en komplett Phoenix Wright-samling.

 

Er det noe du vil reklamere for?

Jeg og noen kompiser startet nettopp vår egen nettside som heter www.secretchest.no. Vi har allerede i over 1,5 år drevet YouTube-kanalen Secret Chest, og nå utvider vi med vår egen nettside. Der skriver vi spillnyheter, anmeldelser, topplister og, etterhvert, annet snacks. Det som kanskje skiller vår nettside fra mange andre er at secretchest.no er og skal være en veldig personlig side, og derfor tillater vi oss selv å skrive mye mer subjektivt der enn det vi ville gjort på f.eks. spill.no.

 

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 responses to “Ukens samler er fra Vestre Toten”

  1. Jan Olav Hegvik Avatar

    En utrolig fin samling, digget Majoras Mask oppsettet :D

  2. Trond Sinfour Borgersen Avatar
    Trond Sinfour Borgersen

    Flott samling! Liker godt at du også er av de som vil ha spill for å spille og ikke bare hyllefyll :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *