Ukens samler er fra Ålgård

 

 

Navn: Kristoffer Bakken

Alder: 29

Sted: Ålgård

 

Først og fremst; hva samler du på?

Det er et spørsmål jeg har stilt meg selv flere ganger. Det blir litt av mye og mye av litt. I det siste året har jeg fokusert mest på NEC PcEngine, Nintendo Wii U og diverse GameBoy konsoller. Førstnevnte PcEngine fra Japan har det vært tilnærmet lik null interesse for på norske forum, men nå ser det ut som om min interesse der begynner å smitte av på andre. Så det er jo gøy! Det er en lang rekke PcEngine konsoller og godt over 700 spill å velge mellom. Her henger oppdagelsene i hopetall, modne og klar for sanking. Og det er nettopp den oppdagelse- og finnergleden av et nytt bra spill som driver samlemanien videre. Det var spillet “Ys Book 1&2” som fikk meg hekta på PcEngine. Jeg lasta det faktisk ned på Virtual Console på Nintendo Wii rett før jul i 2013. Etter jeg hadde runda spillet så visste jeg at PcEngine, DET SKULLE JEG HA! Og nå sitter jeg med godt over 300 spill og altfor lite tid😅

GameBoy har det blitt en del av også. Det var forøvrig min aller første konsoll som jeg kjøpte for mine egne lommepenger. GameBoy-samlingen består i skrivende stund av nesten 60 ulike konsoller fra GameBoy, GameBoy Pocket, GameBoy Color, GameBoy Light og GameBoy Advance (ikke SP) og ca 180 spill. Jeg finner stadig nye konsoller jeg ikke har sett før, og det er veldig lite (og ofte feil) info om konsollene på nett. Det er gøy å jakte på disse konsollene og info om dem.

Wii U samlingen har være et lite koseprosjekt på siden av alle de andre retro konsollene. Men det har blitt en del spill der også. Har en liten konkurranse med en likesinnet samler om å komme først til 100 spill. Vi ligger vel begge rundt 80 nå, så det er ikke så langt unna. Wii U har vist seg å være en skikkelig familievennlig party konsoll. Veldig mye bra casual spilling tilgjengelig der, hvor man lett kan være 3-4 stk og spille sammen i en time eller tre. På online delen der har det for min del gått drøyt mange timer i Mario Kart 8.

Men jeg samler på masse annet også! Som Atari Lynx, Nintendo Famicom og Super Famicom, Nintendo Disk System, Neo Geo (aes), Sega Mark III, Master System, Mega Drive, Game Gear, Saturn og DreamCast. Det har også blitt litt PlayStation 1 og 2, PC-FX, MSX, Nintendo DS/3DS, VirtualBoy, PSVita, GameCube, PSP og XBOX også. Jeg har i grunnen innbilt meg at jeg ikke samler på Xbox360, men jeg måtte telle nå og det er nøyaktig 120 Xbox360 spill i hylla …så det har jo blitt en del der også.

 

Hvor lenge har du samlet?

Det har vært litt i periodevis de siste 10-12 årene. Jeg har startet en Nintendo NES samling kanskje 6-7 ganger, men de har fort blitt gangbar valuta når det har vært vakuum i lommeboka. Men den samlingen jeg sitter med i dag er snart 3 år gammel. Med unntak av Atari Lynx som er et år eldre og Xbox360 som startet med Oblivion i 2006.

 

Hva er din favorittkonsoll?

Konsollen jeg har mest minner om er den gode gamle Amiga500 konsollen fra barndommen. Det var der alt startet. Selv om jeg ikke har en (fungerende) Amiga500 per dags dato, så vil den nok forbli den evige favoritt.

 

Har du et spill å anbefale som har fått for lite oppmerksomhet?

Neida. Joda. Turrican serien har alltid vært på topp hos meg. Ikke det første, det er for vanskelig! Skal jeg spille Turrican 1 så er det best at jeg sender ut nabovarsel først. Turrican II spesielt har vært min favoritt siden tidlig på 90 tallet. Et fantastisk spill med et helt magisk soundtrack. Etterfølgerne når ikke helt opp, men musikken er stort sett den samme. Så da blir man jo i nostalgisk godt humør uansett! Et alternativ til Turrican II er Universal Soldier på Sega Mega Drive.

 

Hvor er samlingen din om 5 år?

Bortevekk, for da har jeg kjøpt meg Everdrive. Neida, den er nok her fortsatt. Trolig noe større =) Det blir nok en del fokus på Mega Drive og Super Famicom frem over, for der et det mye som frister! Kanskje det blir en komplett PcEngine samling også, hvem vet. Alt er mulig, men jeg har ikke satt meg noen konkrete mål.

 

Hvilke leker, spill, filmer og tv-serier var viktig for deg i oppveksten?

Jeg kan egentlig ikke huske hvilke leker jeg hadde, men jeg hadde en ganske imponerende POGS samling. Eller jo! Jeg hadde mange av de grønne, brune og blå Army Men plast soldatene. De var mye med på tur i skogen hvor de ble satt opp til kamp. De måtte i senere tid bøte med livet som blink for luft- og salonggevær.

Når det gjelder spill så kunne jeg sydd sammen en unødvendig lang liste, men jeg kan nevne noen få fra Amiga, NES, DOS og Sega Saturn. Turrican II, Moonstone, PRE2, Trollet Hugo, snipp og snapp, Super Pang, Exhumed, Virtua Cop 2, Virtua Fighter 2 og Nights into Dreams.

Filmene jeg har sett flest ganger gjennom oppveksten må være Never Ending Story filmene. Tror det var de første jeg kjøpte når DVD ble tilgjengelig også. Det gikk også mye i VHS innspillinger av Transformers (animasjonsserien) og He-Man. Men jeg vil ikke si noen av de har vært spesielt viktige for meg, for det er The Julekalender jeg husker best.

 

Hva står på toppen av ønskelista?

Darius Alpha til PcEngine/SuperGrafx ligger på topp for tiden. Mangler det for å få en komplett serie. Men det dukker skjeldent opp for under 10.000,- kroner, så det blir nok liggende på toppen av lista en stund til.

 

Er det noe du vil reklamere for?

Ja! PcEngine! Få deg en PcEngine😄

Hvis du vil se mer av min samling så finner du meg på instagram @LuciferVonHell

 

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

One response to “Ukens samler er fra Ålgård”

  1. Trond Sinfour Borgersen Avatar
    Trond Sinfour Borgersen

    Imponerende samling!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *