Retrotimen E43 – Zombies og Hjelp vi flyr!

Retrotimen

Retrotimen er en podcast som kommer ut hver onsdag på Itunes, Beyondpod og Soundcloud. Podcasten består av 4 herrer i sin beste alder, som mimrer tilbake til populærkulturen som var en del av 80 og 90 tallet! Hovedsaklig spill og film, men det dukker også opp litt stoff om leker og tegneserier.

Episode 43

I denne episoden av Retrotimen tar gutta en titt på spillet Zombies til Super Nintendo. Kanskje bedre kjent under den amerikanske tittelen, Zombies ate my neighbours! En klassiker fra 1994, som står høyt i kurs hos mange! Det blir også tatt en prat om filmen Hjelp Vi Flyr! Filmen som så og si startet en sjanger som etterhvert ble veldig populær med filmer som Hot Shots 1 og 2, Spy Hard og mange flere. I tillegg tar gutta en tur tilbake i form av en smakstest der blant annet 7 måneder gammel Banos står på menyen…Det er bare å glede seg!

https://soundcloud.com/retrotimen/episode-43-zombies-hjelp-vi-flyr

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 responses to “Retrotimen E43 – Zombies og Hjelp vi flyr!”

 1. Tomas Kristiansen Avatar
  Tomas Kristiansen

  Whaaaaat? Hobby er jo dritgod, men den beste banansjokoladen er.. krembanan!

 2. Bård Lilleøien Avatar
  Bård Lilleøien

  Dette var trist. Nå har jeg hørt meg opp på alle episodene, og må dermed slutte å poste lange kommentarer på de gamle. Den gode nyheten er at jeg nå kommer til å poste noen vegger av kommentarer på de nye episodene isteden.

  “Ukens spill”-jingelen er veldig forvirrende nå. Ett øyeblikk tror jeg dere snakker om Crazy Taxi denne uken, og så hører jeg Dr. Mario-musikken. Så strekker jeg meg til tastaturet for å tazte en av mine sinnakommentarer før jeg skjønner jeg er blitt lurt trill rundt.

  Zombies var et knallspill, men jeg kunne ikke fordra Ghoul Patrol. Visste ikke engang om Herc’s Adventure, men er det verdt å sjekke ut? PS1en min trenger mer kjærlighet.

  Zombies er et knallspill, men er litt enig, det har aldret litt wonky, småting som passordsystemet som gjør at det er vrient å plukke opp. Man må spille fra starten for å få nok våpen til å ha en sjanse. Har selv aldri rundet spillet, men jeg har faktisk kommet til sistebossen. Klarte ikke å beseire den da jeg ikke hadde nok våpen fra siste passordpunktet. En annen ting jeg synes funker dårlig er systemet med våpenvalg. “Realtime Weapon Change” er fint, men når spillet har 20 forskjellige våpen burde det også hatt en pausemeny man kunne velge fra. Suger å hoppe forbi “riktig” våpen i en stressa situasjon.
  Visste ikke spillet eksisterte på Megadrive, men må være enda verre å velge våpen der da man bare har tre knapper.

  Apropos Day of the Tentacle, et av de fineste spillene til Lucasarts, et av spillene som lærte meg engelsk, er det et skjult bonusbrett i Zombies. Man starter der første brett om man skriver inn koden BCDE. Man kan også finne brettet skjult på første brett, så starter man spillet med den koden, kan man faktisk spille DoTT-brettet to ganger.

  Airplane ja… dere vet at rollen til Leslie Nielsen, mannen med den nakne pistolen, egentlig var tiltenkt mannen med den gylne pistolen, Christopher Lee? Lee takket nei til rollen, men angret senere og sa det var en av de største tabbene i karrieren hans.
  Så vidt jeg har skjønt er filmen basert på en veldig seriøs bok, men jeg har null kilder på dette, så ta det med en klype salt. Det er tydelig filmen ikke er ment å være seriøs, se feks bare på autopiloten. Men det er veldig mye visuell humor, som funker fantastisk når alt blir spilt så blodseriøst.

  PS, likte dere Rat Race, MÅ dere se originalen, It’s a Mad Mad Mad Mad World. Favorittfilmen til James Rolfe, så han har snakket seg ihjel om den noen ganger, men den er dritbra.

  Og hjelp, “banansmak” er et ord jeg blir kvalm bare jeg hører. Jeg liker frukten, men “banansmak” på hva som helst annet og jeg føler for å rope nedi do. … eller kanskje det bare er pga Banos? Det hørtes ikke videre delikat ut… blir det mer spontanoppkast er det kanskje like greit vi ikke ser dette filmet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *