Retrotimens sommerquiz!

Retrotimen

Retrotimen er en podcast som kommer ut hver onsdag på Itunes, Beyondpod og Soundcloud. Podcasten består av 4 herrer i sin beste alder, som mimrer tilbake til populærkulturen som var en del av 80 og 90 tallet! Hovedsaklig spill og film, men det dukker også opp litt stoff om leker og tegneserier.

paratroopa_shell_beach_ball_yoshi_mario_2560x1440_hd-wallpaper-1458456

 

Sommerferie

Retrotimen er for tiden inne i en aldri så liten siesta, men har selvsagt disket opp med noen sommerepisoder til dere! En uke uten Retrotimen er ikke en fullverdig uke! Denne gangen skal vi teste panelet i litt almenkunnskap når det kommer til spillmusikk, film og bøker.

Bli med på moroa!

Bli gjerne med på quizen sammen med oss! Finn frem penn og papir, også noterer dere poengene deres etterhvert. Så kan dere skrive deres poengsum i komentarfeltet under! Er det noen av dere som klarer å slå Retrotimen på retrokunnskap?

https://soundcloud.com/retrotimen/e46-retroquiz


Posted

in

by

Tags:

Comments

3 responses to “Retrotimens sommerquiz!”

 1. Lars Toervik Avatar
  Lars Toervik

  Er klar for quizen, straks etter jeg har ladet mobilbatteriet (ikke for å jukse og bruke google, men er bortreist hjemmefra og spiller av podcast fra mobiltelefon) :)

 2. Bård Lilleøien Avatar
  Bård Lilleøien

  Forsøker å svare uten å sjekke fasit på google…

  Sanger jeg kjente igjen: Scatman av… øh… Scatman? Cotton Eye Joe av… øh… Cotton Eye Joe?
  Hey, jeg trodde ikke det var noen band, men at disse folka sang om seg selv? Band gjør en umulig oppgave for oss som ikke skjønner musikk enda mer umulig.

  Filmer burde være en grei biff… her er de jeg tok før alle dere:
  Naked Gun (enern, hallo?)
  Lethal Weapon
  Honey I shrunk the Kids
  Øh… høres mer ut som Rambo 2, ikke First Blood?
  SE7VEN, duh!
  Die Hard
  Gremlins

  Spillmusikk, yay… min greie! øh… 64erne har jeg ikke styr på, så blæh!

  Filmer igjen, yess!
  Hjelp, vi er i popbransjen!
  Operasjon Skyskraper
  Profeten Brians liv og historie, og ja den var forbudt i Norge fordi gamle nisser ikke liker blasfemi.
  Spionen som spermet meg
  Aldri engang hørt om den filmen… Skapulf? Hva ER det for noe?

  På siste her veksler dere mye mellom “forfatter” og “utgiver”. Da jeg har en fot i forlagsgreia selv, er det viktig å skille disse. Om en forfatter/band selv gir ut noe, er det vel snakk om selvutgivelse? Beatles er skrevet av Lars Saaby Christensen, men gitt ut av Cappelen. Akkurat som Battletoads er laget av Rare men gitt ut av Tradewest. Når logikken på dette skifter fra spørsmål til spørsmål, er det ikke alltid lett å henge med på hva som egentlig skal være svaret.

  Så, 100 poeng til meg. Jeg vant.

 3. Lars Toervik Avatar
  Lars Toervik

  Jeg fikk 40 poeng totalt på de fem første rundene og 20 poeng på den siste 5 poengers runden. Så da ble det 60 poeng totalt. Klarte mest på musikk og film spørsmålene. Minst på spillmusikk. Hører ofte på dataspill musikk når jeg er på internett, men ikke alltid lett å huske hvilke musikk som er fra hvilket spill.

  Monster in the closet filmen som hadde norsk tittel Skapulf kjenner jeg godt til. Kjøpte den som brukt vhs når jeg gikk på ungdomsskolen. Det er opprinnelig en Troma film. Tror ikke så mange av de kom på det norske leiefilm markedet. Eneste jeg har funnet fra Troma innen gamle norske vhs utgivelser er Skapulf og The toxic avenger 1 i godt klippet utgave. Kan forøvrig også nevne at skuespilleren Paul Walker var med i Skapulf. Men da som barn. Tror han hadde kallenavnet professor eller noe slikt i den filmen, siden han spilte rollen som et genibarn som hjalp til med å få satt en stopper for skapmonsteret. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *