Retrotimen E54 – Mot i Brøstet, Yoshis Island og påleggstest

Bli med oss på en heidundranes reise gjennom 90-tallets mest elskede og forhatte sitcom, spillet som splitter fanboysene og favorittpålegget til Jan (vi kødder).

Episode 54 – Mot i Brøstet, Yoshis Island og Påleggstest

I ukens episode snakker vi om Mot i Brøstet, norges første ordentlig sitcom. Serien begynte i 1993 og varte helt frem til 1997, men går fortsatt i reprise på TV2. Mot i Brøstet var serien som fikk Sven Nordin opp og frem og var kronen på verket for vår alles Arve Opsahl (aka Egon fra Olsenbanden).
Yoshis Island var Shigeru Miyamoto (pappan til Mario) sitt svar på suksessen til Donkey Kong Country. Miyamoto så Yoshi som den neste store Nintendohelten og skapte et spill med unik grafikkstil, som deler av panelet elsker og resten ikke er så veldig begeistret for.

I påleggstesten denne uken tester vi ett stk merkelig fiskeprodukt og en annen kjent og kjær barnefavoritt. Følg med for å se hvilken score panelet gir påleggene!

https://soundcloud.com/retrotimen/e54-mot-i-brostet-yoshis-island-paleggstest


Posted

in

by

Tags:

Comments

3 responses to “Retrotimen E54 – Mot i Brøstet, Yoshis Island og påleggstest”

 1. its_a_league_game_smokey Avatar
  its_a_league_game_smokey

  Dette er dere sikkert klar over men pålegg har radioresepsjonen allerede tatt for seg http://rr.eikern.net/tester/5 . Ellers er jeg enig med Jan og trøndern, Yoshis Island er et bra spill!

 2. Bård Lilleøien Avatar
  Bård Lilleøien

  Dere må starte en bryllupspodcast, Giftetimen, der dere tester kjoler, gifter dere med hverandre og sånn hver uke, diskuterer kirke VS tinghus og slikt. Det blir stas.

  Ånei, Mot i Brøstet, gjorte tabben å se gjennom den serien for et-par-tre år siden igjen, og den hadde virkelig ikke aldret bra. Skuespillerne er gode nok, men manuset er nok ganske traust å jobbe med, som nevnt. Husker spesielt episoden med Carl I. Hagen fikk magen min til å vrenge seg. For å ikke snakke om episoden med Sputnik… den bør aldri mer ses av noen som vil beholde forstanden.

  Men hæ? Fy! Super Mario World 2 er jo knallbra! Blant de beste av de beste. Det ser både bedre ut enn det middelmådige Donkey Kong Country, det har aldret bedre, og gameplayet er lysår gøyere. For å ikke snakke om at spillet kanskje har en av de beste sistebossene i noe plattformspill.

 3. alexno0 Avatar
  alexno0

  yoshi’s island bruker Super FX 1. Men Star Fox/Starwing bruker Super FX II

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *