Spillanmeldelse – Ninja Warriors til SNES

En skikkelig gjemt juvel i Super Nintendo sitt spillbibliotek

shinobi_challenge___NW_by_roadkillblues

Sjanger: Beat ‘em up, brawlers

Utgivelsesår: 1994

Utgiver: Taito

Utvikler: Natsume

Innledning :

Dette spillet hanket jeg inn på Retrospelsmässan i Göteborg tidligere i år. Men det tok faktisk en god stund før jeg sjekket det ut. Sammen med min faste kompanjong Jens Olav satt vi oss ned og åpnet en kasse herlig beat ‘em up!

Gjengen i Natsume som har utviklet denne godbiten har også lagd deilige spill som Wild Guns og Power Rangers. Hvis du har spilt Wild Guns vet du allerede at Ninja Warriors er et spill fra absolutt øverste hylle.

Kan nevne at både Ninja Warriors og Wild Guns er spill som er sjeldne og vanskelig å komme over. Når du får en slik sjanse som jeg hadde i Sverige, så slår du til uten å mukke. Jeg angrer aldri på spill jeg kjøper, denne godbiten som jeg fant er riktignok amerikansk utgave og ikke PAL.

Gameplay fra Wild Guns
Gameplay fra Wild Guns

Ninja Warriors til SNES er basert på et velfungerende Arcade- spill fra 1987. Selv om navnet er det samme, kan det nesten ikke sammenlignes. En remake som er bedre enn originalen.

 

Historie/handling :

Gameplay av Ninja Warriors
Gameplay av Ninja Warriors

Den onde og lite hyggelige Banglar styrer landet med jernhånd. Samfunnet har kollapset og fremtiden ser ikke lys ut for våre venner. Men det er et håp som lurer i skyggene. En sterk motstandsbevegelse ledet av den berømte Mulk gir stadig vekk Banglar noe å tenke på. Selv om Mulk og hans trofaste allierte aldri helt klarer å ta knekken på de onde kreftene som styrer landet, skaper de nok uro til å vekke Banglars vrede.

Til slutt ser Banglar seg nødt til å ødelegge denne irriterende bevegelsen en gang for alle. Han gjør som tyranner flest og sender ut alt av mutanter og androider for å knuse de allierte. Mulk har lite å stille opp med. Men han har et lite håp igjen. Hans nyeste, men uprøvde, ninjaroboter!

”Your mission is to overthrow the regime and depose Banglar”

 

Gameplay :

Du leste riktig min gode retrovenn. Ninjaroboter! Oh yes, dette blir bra. Det første du møter i menyen er valget mellom normal og hard mode. Ingen options. Det er heller ikke så veldig nødvending, du reagerer kanskje også på at det ikke er two-player. Men for min del er dette spillet fungerer såpass bra

Valgets kvaler
Valgets kvaler

at enda en spiller på skjermen bare vil være til bry. Her har du ikke muligheten til å gå sidelengs som for eksempel i Final Fight. Kun rett fram 2d plattform style. Side-scrolling. Jeg derimot synes det fungerer perfekt!

I Ninja Warriors har du valget mellom tre forskjellige ninjaroboter;

Ninja

En diger biff av en ninjarobot med god saft i nevene. Det krever god teknikk for å styre Ninja, han er ganske treig og veldig utsatt på grunn av sin størrelse. Til gjengjeld tar han mye liv når han først får inn et slag. Kan nevne at som enhver god ninja, sitter Ninja på et sett med nunchucks!

Kunoichi

Det kvinnelige alibiet i spillet er en kjapp og velbalansert ninjarobot utstyrt med to skarpe kniver. Til tross for kort rekkevidde er Kunoichi meget brukbar, men du trenger å øve inn et solid repertoar for ellers er du et lett bytte.

Kamaitachi

Den raskeste og mest behagelige figuren. Han har gode våpen, bra rekkevidde og gode triks på lur. Kamaitachi har riktignok sine små svakheter men han er den mest gjennomførte og scorer høyt på alle punkt.

BOSS TIME!!
BOSS TIME!!

Nå skal det sies at du kan velge mellom alle tre hver gang du dør. Men vær ei redd, du har evig continues og slipper å begynne helt forfra når du dør. Dette er et stort pluss i margen. For Ninja Warriors på normal er akkurat passe vanskelig. Det finnes baner og bosser som passer bedre til de forskjellige ninjaene, men dette er din jobb å finne ut av.

DIE!!!!!!
DIE!!!!!!

Det finnes mange likhetstrekk. Alle har et supervåpen som lades automatisk i løpet av spillets gang. Men får du dask og havner på ryggen forsvinner progresjonen og våpenet må lades på nytt. Når du benytter deg av dette vil alle fiendene få seg en real karamell og blir slått i bakken. Denne er meget fin å ha i bakhånd når det stormer som verst.

I tillegg har våre venner noen fine kombinasjoner som heldigvis er enkle å finne ut av. Jeg liker den velbalanserte tråden gjennom hele spillet. Varierte og tøffe fiender som de forbaskede ninja- monkeys, samt den kraftige roboten som kun tåler slag bakfra, gjør dette til en helaftens spillopplevelse.

 

Konklusjon :

Jeg ble sittende med åpen munn og det kan hende jeg siklet litt også. For dette er en skikkelig digg spillopplevelse! De fleste brawlers er god underholdning, og når Ninja Warriors slår såpass godt fra seg er dette spillet verdig en plass i samlingen. En golden piece og en hidden gem i ordets rette forstand!!

 

Karakter : 8 av 10

Ninja Warriors har vist seg å være et ordentlig gjennomført genialt spill. Jeg elsket det med en gang, og det havnet sporenstreks på min topp ti SNES liste. Hei du! Leser du ennå?!? Ninja Warriors venter på deg!!


Posted

in

by

Comments

4 responses to “Spillanmeldelse – Ninja Warriors til SNES”

 1. Jens Olav Bakkland Avatar
  Jens Olav Bakkland

  Ja dette spillet er en Hidden Snes Gem. Et par pils, en kald aften og Ninja Warriors er knall!

 2. Tor Even Myhre Avatar
  Tor Even Myhre

  Saftig spillopplevelse

 3. Trond Sinfour Borgersen Avatar
  Trond Sinfour Borgersen

  Må nok teste ut dette ja! Elsker beat em up på SNES.

 4. […] Anmeldelse av Ninja Warriors skrevet av Tor Even finner du her! […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *