Ukens samler – Tor Even Myhre

Det er mandag, og på tide å møte en ny samler!

bilde_1__1_

Bilde av Tor Even Myhre

Vi har snakket med Tor Even, som vet å sette pris på noen gamle klassikere på fredagskveldene.

Navn: Tor Even Myhre
Alder: 28 år
Sted: Kristiansand

Hvordan startet du å samle?
– Det startet når jeg børstet støvet av min gamle N64 og spilte Super Mario 64 sammen med en god kamerat. Da det viste seg at han hadde en SNES og en god del spill var interessen vekket til live.

Det å spille gamle SNES klassikere vekket gode minner. En slik retrokveld ble fort til fast tradisjon, fortrinnsvis på fredager da vi kunne hive innpå et par pils, sitte oppe til langt på natt og spille gode gamle slagere som Donkey Kong, Turtles og Super Mario World.

Hvordan har samlingen utviklet seg fra starten av og til nå?
– Da jeg var liten hadde jeg både NES og SNES. Uheldigvis forsvant min lille samling i forskjellige flyttelass og interessen la seg i dvale. Det eneste jeg fortsatt har fra barndommen er en N64 med åtte spill.

Men så ble jeg informert om gode deals på Ebay, og snappet opp en SNES konsoll og noen få spill. Jeg kjøpte helst spill jeg hadde som liten og spill jeg visste var bra. Litt blod på tann kan man si, og jeg hadde plutselig kjøpt opp en del spill, en amerikansk SNES konsoll og etter hvert en NES.

Min desidert beste spillopplevelse var når jeg etter Spillmessen i Sandefjord fikk mine klamme hender på spillet Bucky O’Hare til NES. En god venn av meg hadde dette spillet når vi var små og vi spilte det ekstremt mye. Men det også forsvant i et flyttelass. Følelsen av å spille Bucky O’Hare igjen etter nesten 20 år var ubeskrivelig!

Hva er din favorittkonsoll?
– Det er helt klart SNES. Med NES på en god andreplass. Tredjeplassen går hårfint til N64. Så det går i Nintendo for øyeblikket. Men jeg er lutter øre hvis det dukker opp noe Sega til salgs.

Hvorfor er du så interessert i akkurat Super Nintendo?
– Fordi det er den jeg spilte mest som liten og har flest minner til. Også er det jo et hav av gøye spill som enda ikke er oppdaget. Det finnes helt klart mange gode og fine spill til både NES, N64 og Sega, men for meg er SNES den aller beste og største konsollen verden har sett. Kvaliteten på mange av spillene har tålt tidens tann med glans!

Du har noen skikkelig kule komplette SNES-spill, har du noen favoritter?
– Min favoritt er vel Battletoads in Battlemaniacs. En meget fin eske og ikke minst et artig spill. Men kan også nevne X-Men Mutant Apocalypse og Spawn som er noen saftige godbiter. Det fineste spillet er Donkey Kong 2, som ser helt ny ut.

Hva synes venner og familie om samlingen?
– De fleste av mine venner nikker anerkjent og begynner å mimre tilbake til barndommen. De synes det er veldig gøy. Også er det noen som ikke bryr seg så veldig mye, og det er helt greit. Kjæresten synes det er fint at jeg har en hobby, bare det ikke tar helt av. Alt med måte, som jeg pleier å si!

Hvis du skal spille med noen venner, hvilke spill er det som oftest får luftet seg?
– Jeg er god venn med en annen retrosamler, og han sitter på en større samling enn meg. Sammen har vi mange gode spill og mange timer bak oss med godt retrosnadder.
Vi setter oss ofte mål om å gjennomføre et eller flere spill i løpet av en kveld. Nå sist var det Ninja Warriors, før det Final Fight 2 og Super Mario 3. I det siste har det gått mye i Mario Party til N64. Et brillefint spill om man er flere enn to stykker.

Hvordan får du tak i spill?
– I begynnelsen gikk det mest på Ebay. Der kan man få god kvalitet til en rimelig penge. I det siste har jeg kjøpt mye på Finn.no, selv om mye av det som ligger på Finn er noe overpriset. På Retro1 sine sider er det mange fine folk, og det går an å gjøre en god handel. Jeg stikker også innom bruktbutikker og loppemarkeder, men det er sjeldent jeg finner noe der. Men man vet jo aldri!

Hva er du mest stolt over i samlingen?
– Jeg synes det er gøy å handle inn spill som få har hørt om. Og når det spillet viser seg å være skikkelig bra, er det ekstra gøy. Sånn sett er jeg mest stolt over Ninja Warriors og Final Fight 2. Det er sjeldne og verdifulle spill. X-Men Mutant Apoclypse i komplett og i fin tilstand er også noe å trekke fram. Jeg er uansett stolt over hele samlingen. Fire fine velfungerende konsoller og omtrent 50 spill.

Hva står på toppen av ønskelista akkurat nå?
– Det er helt klart Mega Man X3. Det ligger der ute og venter på meg, men det koster skjorta. En dag så flesker jeg til!

Hva er det beste som har skjedd deg med tanke på samlingen din?
– Jeg har ikke så heldig enda og snublet over noe voldsomme kupp. Her om dagen kjøpte jeg en hel samling på Finn til en god penge. Ikke akkurat et storkupp, men var det mange spill der som lå på ønskelisten min. Ellers kan jeg nevne en Game Boy jeg fisket til meg for 20 kroner på et loppemarked i Aalborg.

Hvordan ser samlingen din ut om 5 år?
– Om fem år så har jeg flere spill, helst komplette. Både til SNES og NES. Kanskje jeg har en egen stue med god plass til alle konsollene og en gammel kassetv for den gode gamle følelesen.

Anmeldelse av Ninja Warriors skrevet av Tor Even finner du her!

Anmeldelse av Wolf Child som også er skrevet av Tor Even finner du her!


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 responses to “Ukens samler – Tor Even Myhre”

  1. Jan Olav Hegvik Avatar

    Flott samling Tor Even :D

  2. Jens Olav Bakkland Avatar
    Jens Olav Bakkland

    Gleder meg til flere kvelder med Øl og Spill :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *