Episode 17 – Topp 24 SNES spill del 2 og vi feirer Jul i Skomakergata

Fram til jul skal vi dele med dere våre topp 24 anbefalte SNES spill, andre delen av lista finner du i denne episoden. Den fantastiske Jul i Skomakergata er temaet i Husker Du? spalten.

retro-cast-forsidebilde-topp24del2

 

Spillmuseets Retro Cast vil bli utgitt en gang i uken, så hver fredag fremover vil dere få en god dose retrorelatert preik og en aldri så liten dose avsporinger!! Facebook siden vår finner dere her!

Forrige episode som inneholder første del av vår topp 24 liste. Nærmere bestemt hvilke spill som sikret 24. til og med 18. plass blir diskutert. I “Husker Du?” spalten snakker vi om den episke julekalenderen “The Julekalender”, Hvem står under mistelteinen?, Hva er det nissene leter etter?, Hvem er egentlig denne Benny? Dette pluss masse mer blir besvart i forrige ukes episode som du finner her!!

Spillmuseets Retro Cast episode 17 – Del 2/4 av vår Topp 24 SNES spill og Jul i Skomakergata

Topp 24 listen har blitt til ved at Jan, Jørgen og Lars har laget hver sin liste og så har disse blitt slått sammen for å lage en rettferdig liste å presentere til dere lyttere. Del gjerne med oss her eller på facebook hva deres SNES favoritter er!

Har dere noen spørsmål, ønsker om temaer osv så ta kontakt, dette kan gjøres på facebook eller ved å sende en mail til [email protected]

Lars Øyvinn fra Retrogaming Trøndelag , Jørgen (Spillmuseets webutvikler), Jan Olav Hegvik (redaktør, skribent og en av Spillmuseets grunnleggere) snakker om våre topp 24 anbefalte SNES spill. Vi er også ekstra gavmilde og har et kodeord i slutten av hver episode som kan være med på å sikre deg kule premier! Alt dette og mer i denne rykende ferske episoden av Spillmuseets Retro Cast. I “Husker Du?” spalten tar vi for oss en av de desidert mest populære julekalenderne som har gått på TV. “Jul i Skomakergata” med Jens Petrus, Tøflus m.fl. Hvem er Jon Blund og hva er hans opphav? Hvem er det lille paret med sko egentlig til? Dette pluss mengder av avsporinger får du på øret i denne ukens episode!

Dere finner oss også via RSS streamen http://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:109322869/sounds.rss

og ved å søke i podcast apper med søkeordet “spillmuseet”, eller ved å besøke itunes http://itunes.apple.com/no/podcast/spillmuseets-retro-cast/id911670531

Vi vil takke så mye for alle de gode tilbakemeldingene vi har fått, det verdsettes stort av samtlige i Spillmuseet!! Er det noen temaer dere ønsker vi skal ta opp etc så sleng inn kommentar her eller på facebook siden vår , NerdAlert eller Retrogaming Trøndelag (gruppe og side) sin. All ris og ros tas til etterretning. GOD FORNØYELSE!!

Comments

One response to “Episode 17 – Topp 24 SNES spill del 2 og vi feirer Jul i Skomakergata”

 1. Bård Lilleøien Avatar
  Bård Lilleøien

  -Goof Troop på lista skulle bare mangle. Spillet er faktisk veldig gøy alene også. Forskjellen på 1-player og 2-player er at om man er alene, kan man bære to gjenstander samtidig. Med to spillere kan hver spiller bare bære en gjenstand.

  -Wild Guns, ingen kommentar, aldri spilt :(

  -Soul Blazer er gøy, kjente flere som hadde det, så skjønte aldri hvorfor det plutselig skulle være så dyrt, før nå

  -Secret of Mana er gøy, men kampsystemet har holdt seg ganske dårlig, man lader opp superangrepet sitt og bommer fordi AI-karakteren bruker myggestikkangrepet sitt samtidig. Magisystemet er også mer knotete enn man skulle tro. Soul Blazer er et mer solid spill… Chrono Trigger også, så litt snodig at ting er snudd på hodet?

  -Ooh, Pocky og Rocky kjente jeg igjen fra første note, knallspill ingen har hørt om. Dritvanskelig, ja, jeg kom til siste brett, men har aldri rundet det.

  -Super Punch Out ja. Er faktisk ikke Little Mac man spiller her, eller…? Uansett var det litt knotete å komme inn i da det fungerer annerledes enn NES-spillet, men det er ganske gøy uansett, straks man skjønner forskjellene. Selv har jeg aldri klart å banke den forbanna klovnen.

  -Og nummer 1 er selvsa…. 1, ikke 11, det er en trykkfeil på lista deres, sånn obs obs. Og ulikt Zelda, det som gjør Super Metroid så unikt, er at man faktisk ikke trenger alle gjenstandene. Kan man et par teknikker, kan man plutselig ta hele spillet i en totalt annen rekkefølge enn tidligere, og det er ingen fasit for hva som er rett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *