Retrospillmessen 2015

Dette trenger du vite

Årets retrospillmesse blir avholdt 29-30. August i Jotunhallen i Sandefjord.

Åpningstider:
Lørdag 29. august Kl: 10 – 18
Søndag 30. august Kl: 10 – 16

Billettpriser:
150,- en dag
200,- begge dager

Barn t.o.m 12 år går gratis i følge med voksen.
Ledsager går gratis mot visning av bevis.
Billetter kjøpes i døren. Vi tar kort og kontanter.

Overnatting:

Spillmuseet har ordnet en super avtale med Choice Clarion Hotel Atlantic i Sandefjord

KLIKK HER FOR Å LESE HVORDAN DU BESTILLER OVERNATTING MED DENNE RABATTEN

Veibeskrivelse:

Klikk her!

Crew?

Ønsker du å være med på norges største retrospillmesse og få et unikt innblikk og erfaring fra slikt arbeid kan du sende søknad til : [email protected] , merk emnefeltet med “Crew 2015”

Program

Programmet for messen er under arbeid nå, men ferdigstilles innen kort tid

Stille ut eller selge?

For de som ønsker å sette opp salgstand på Retrospillmessen 2015 oppfordres til å ta kontakt på : [email protected] , merk emnefeltet med “salgstand”

Ønsker du å stille ut noe relatert til temaet (Tegneserier, spillsamlinger, leker osv) eller er en indieutvikler? ta kontakt på : [email protected] , merk emnefeltet med “innholdsleverandør”

Hva skjer?

 • Det blir konkurranser på storskjerm, bildequiz og flere andre spennende aktiviteter. Vinnerene blir belønnet med fete premier! Vi kan allerede nå avsløre at en av hovedpremiene vil bli en helt strøken Super Nintendo med Super Mario World i eske. Ikke noe tøysepremier på Retrospillmessen!
 • Vi samarbeider med Banzaicon og derfor vil det bli avholdt en cosplay konkurranse i regi av ildsjelene derfra på Retrospillmessen 2015. (Mer info kommer etter Banzaicon)
 • Prebz og Dennis er bekreftet som gjester under hele messen og deltakere vil få anledning til å møte sine youtube helter. Les mer om dette her
 • Det vil være salg av retrospill, tegneserier og annet som hører til. Det blir mye retrospill som selges av en av våre seriøse samarbeidspartnere. Antallet selgere blir enormt i år, du vil få mulighet til å handle alt ditt hjerte måtte begjære av retrorelaterte varer.
 • Retrospillmessen får besøk av Heidi fra Sugarskull Jewelry, les mer om hennes produkter her :D
 • Det vil komme flere spillutviklere som kommer for å fortelle og vise fram spillprosjektene sine.
 • Det vil bli utstilt og solgt vintage leketøy fra 80- og 90-tallet av en dedikert samler.
 • Det vil bli utstilt og solgt spillrelaterte nøkkelringer, kjeder, ringer og bilder. Samt mye annet kreativt håndarbeid.
 • Treff andre entusiaster og stift nye bekjentskaper, med samme interesse og lidenskap. Vi har allerede nå veldig gode indikasjoner på at at det blir et yrende retrofolkeliv uten like!
 • Ta med deg barna og la dem prøve maskinen du hadde i din barndom. Vi vet av erfaring at det er mange som ønsker at barna deres skal få oppleve elektronikken og spillene en selv vokste opp med, derfor går barn t.o.m 12 år gratis inn.
 • Det blir enkel servering i vår kiosk med kioskvarer, mat og drikke.
 • Det blir en “perlekrok” hvor det også vil ligge oppskrifter klare av den flotteste retrospillgrafikk, som du eventuelt kan gjenskape og henge opp på kjøleskapet hjemme. Her er det bare å slippe kreativiteten løs!
 • Spill så mye du orker! Det vil være et fantastisk utvalg av spillmaskiner som kan benyttes av alle. Her er et lite utdrag av noe av det som vil være på messen:
 • Konsolliste : SMS, SMD , NES, SNES, N64, NGC, WII, Sega Saturn, Sega Dreamcast, Atari 2600, Atari 5200, Atari 7800, Atari Jaguar, Atari Jaguar CD, Apple Pippin, Turbografx, NEC PC-FX, Sharp X68000, 3DO, Amiga CD32, Famicom, Famicom Disk System, Sega Pico, PS1, PS2 , PS3 , PS4 , PC-Engine, Neo Geo AES , Neo Geo CD , Neo Geo CDZ , XBOX , XBOX360 , Philips Videopac G7000 , Odyssey 2, Virtual Boy, Vtech VSmile , Vectrex , Bandai Playdia + Masse mer!
 • Håndholdte : Gizmondo , Sega Game Gear , Turbo Express , GB,GBC,GBA, Atari Lynx modell 1 og 2, alt av DS og 3DS + Masse mer!
 • Gamle datamaskiner : VIC-20 , C64 , Apple II , Spectrum , Amiga 500 , C128 + Masse mer!

Om Spillmuseet

Spillmuseet er en frivillig organisasjon som ønsker å samle spillinteressert ungdom, voksne og barn. Nå som vi arrangerer messe, har vi fokus på å være et sted hvor alle kan trives, og alle kan delta. Fra den mest iherdige samler til den som aldri har tatt i gamle spill før. Derfor legger vi blant annet vekt på å ha konkurranser hvor alle kan delta og stille likt. Det vil være informasjonsplansjer ved alt som er utstilt, slik at den kunnskapstrøste ikke trenger lete lenge etter svar! Vi i Spillmuseet vil selvfølgelig stille vår kunnskap til disposisjon der hvor det er ønsket.

Vi håper flest mulig retrospillentusiaster, samlere, nysgjerrige, skeptikere, foreldre, barn og unge tar turen og er med på å gjøre denne messen til det samlingspunktet vi ønsker det skal bli!

Har du noen ønsker eller spørsmål tilknyttet retrospillmessen? Trenger du tilrettelegging? Lurer du på om spesifikke maskiner \ spill kommer på messen? Ønsker du å hjelpe til med promotering, premier, donasjoner eller lignende? Har du et genuint prosjekt som er retrospillrelatert, og som du gjerne vil fortelle folk om? Har du noe på hjertet?

Ikke nøl. Send oss en mail: [email protected]

Retrospillmessen 2015 er sponset av

Comments

One response to “Retrospillmessen 2015”

 1. […] Retrospillmessen har kommet med dato; 29.-30.august. Les mer her. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *