Hæ? hvordan kan et Zelda-spill stinke?

Disse spillene lukter i flere kilomenters avstand

Vel, det viser seg at de kan suge ganske hardt, det må bare gis ut på en platform som ikke støttes av Nintendo.

Link: The faces of evil / Zelda: The wand of gamelon / Zeldas adventure (CD-I)

Du kjenner kanskje historien. Nintendo forsøkte å montere en CD-ROM i sin Super Nintendo konsoll, og ansatte først Sony som hoppet av og skapte Playstation. Dernest forsøkte Nintend o å samarbeide med Philips, og som lønn for strevet fikk Philips lov til å produsere et knippe spill basert på Nintendos Zelda franchise til sin spillemaskin CD-I.

Det ble aldri noe av Nintendos maskin, men CD-I-en ble utgitt i all sin prakt, med et knippe ultra-ræva Zeldaspill.

De to første spillene Link: The faces of Evil og Zelda: The wand of gameleon var platformaktige spill, utviklet av samme spillutvikler på samme spillmotor og utgitt samme dag.

Spillene er spesielt kjent for sine elendige cutscenes, hvor Link har fått et slags fryktingytende gummifjes. Cutscenene ble av en eller annen grunn animert av et Russisk studio.

Det tredje spillet i serien, Zelda’s Adventure, var et tredjepersons-spill utviklet av selskapet Viridis. Spillet er det eneste Zelda-spillet med ekte filmsekvenser, uten at det gjorde ting bedre. Med elendige kontrollere, ræva teksturer og kjedelig gameplay ble dette enda en stinker for CD-I, som fort forsvant fra spillmarkedet.

Ta en titt på Angry Video Game Nerds anmeldelse av spillene:

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 responses to “Hæ? hvordan kan et Zelda-spill stinke?”

 1. Bård Lilleøien Avatar
  Bård Lilleøien

  “Stinkere”? Øh… jeg trodde også det, før jeg faktisk spilte dem selv, og av den grunn vil jeg faktisk anbefale flere å gjøre det samme . Faktisk er ingen av dem så dumme som man skulle tro, og mesteparten av problemene er ikke med selve spillene, men med konsollen de ble lansert på. Den egnet seg rett og slett ikke til denne typen actionspill. Plattformspillene vil jeg til og med påstå er ganske godt designede spill, mens Zelda’s Adventure ikke er på samme nivå, men selv det er ikke helt lavmål.
  Har anmeldt alle tre spillene her på Spillmuseet tidligere: http://www.spillmuseet.no/2014/04/28/cd-i-og-gamelons-beryktede-tryllestav/ http://www.spillmuseet.no/2014/05/08/det-forste-link-spillet-link-og-de-onde-ansiktene/ http://www.spillmuseet.no/2014/05/26/zelda-philips-krigerprinsesse/

  Om vi skal snakke om Zelda-spill som suger hardt, foreslår jeg heller Four Swords. Det var trauvrige greier.

 2. Zanreo Avatar
  Zanreo

  dinner mah boi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *